Početna Događanja Još samo četiri mjeseca do novog izgleda Divljeg srca grada

  Još samo četiri mjeseca do novog izgleda Divljeg srca grada

  Projekt „Modernizacija Zoološkog vrta u Zagrebu – prva faza“ započeo je u listopadu 2014. Projekt ulazi u završnu fazu i počinju se odbrojavati posljednja četiri mjeseca. Krajem rujna, zagrebački zoološki vrt zablistat će  u novom ruhu.

  Do danas je ugovoreno 96% dodijeljenih bespovratnih sredstava od čega je realizirano više od 50% radova, roba i usluga. Novi edukativni centar i zgrada restorana, odmorišta i vidikovca su završeni te je u tijeku uređenje okoliša. 70% radova na postavljanju novih ograda zoološkog vrta je završeo kao i 60% radova na volijeri za afričke ptice s biofilterom. Objekt centralne kotlovnice je završen i nalazi se u probnom radu. Po završetku projekta u Zoološkom će vrtu novu nastambu dobiti i dalmatinski pelikani, nedavno pristigla vrsta koja je nekada naseljavala i našu morsku obalu, čija je nastamba završena u 40%. Uređenjem Labuđeg otoka, zoološki će se vrt „proširiti“ na dodatnu površinu po prvi put nakon 1930. godine.

  Cilj projekta je povećati kvalitetu turističke ponude Grada Zagreba i Zoološkog vrta Zagreb izgradnjom novih atraktivnih sadržaja namijenjenih smještaju životinja i kvalitetnijem pružanju usluga posjetiteljima. Ukupna vrijednost rojekta iznosi 37.853.343,04 kn, od čega se čak 95%, odnosno 35.960.675,88 kn, financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

  Cilj je modernizacije obogatiti turističku ponudu grada Zagreba te građane Zagreba i okolice motivirati na učestalije posjete i dulje boravke u zagrebačkom Divljem srcu grada čime bi se dosegla brojka od  350.000 posjetitelja godišnje.

  Realizacijom ciljeva Projekta planirano je otvaranje 13 novih radnih mjesta uz nove poslovne prilike za male i srednje poduzetnike, bez obzira na to je li riječ o postojećim ili budućim dobavljačima radova, roba i usluga Zoološkom vrtu. Planira se i raspis javnog natječaja za pružanje ugostiteljskih usluga.

  Odgovori

  Please enter your comment!
  Please enter your name here