Jučer je u novouređenim prostorima Hrvatske udruge za bolesti štitnjače održano prigodno predavanje i otvorena izložba „Jesenska priča o štitnjači“, akademske slikarice Zorice Turkalj pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar-Kitarović, Gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića i Gradske skupštine Grada Zagreba. Događanju su prisustvovali gospođa Vera Katalinić-Janković; izaslanica Premjera i Ministra zdravlja, gospođa Ivana Portolan Pajić; izaslanica gradonačelnika grada Zagreba i Gradskog ureda za zdravstvo, gospodin Andrija Mikulić; Predsjednik skupštine grada Zagreba, partneri projekta- Merck, Nastavni zavod za javno zdravstvo  dr. Andrija Štampar.  Prisustvovali su i ravnateljica Poliklinike Medikol dr. Ivanka Trstenjak Rajković, doktor Drago Prgomet, doktorica Vesna Ramljak; predsjednica udruge Europa Donna kao i ostali eminentni članovi stručne javnosti te članovi udruge.

Akademik Zvonko Kusić
Akademik Zvonko Kusić

Događanje, koje je vodila i moderirala gospođa Kostadinka Velkovska, inače potpredsjednica udruge, započelo je edukativnim predavanjem akademika Zvonka Kusića, inicijatora osnivanja ove udruge, predsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti kao, Predsjednika Hrvatskog društva za štitnjaču koji se osvrnuo na raširenost ove bolesti u Hrvatskoj kao i napredovanjem u liječenju ove danas sve češće bolesti.

akademska-slikarica-zorica-turkalj

O bolestima štitnjače, hipertierozi i hipotierozi, kao i najčešćim simptomima upoznao je okupljene docent Tomislav Jukić, koji je ovim predavanjem najavio ciklus predavanja na temu štitnjače koje će se u 2017. za javnost održavati liječnici u prostorijama Udruge. Gospođa Verica Mešić, predsjednica Hrvatske udruge za bolesti štitnjače, zaokružila je predavanje prezentacijom dosadašnjih akcija te najavila proslavu desetogodišnjice osnivanja udruge u 2017. godini.

udruga

U suradnji s udrugom “Mogu sve”, Hrvatska udruga za bolesti štitnjače zagrijat će blagdansku atmosferu 17. prosinca ispred NSB-a, na čarobnim zagrebačkim fontanama gdje će se pod nazivom „Božićno svjetlo želja“ održati puštanje nekoliko tisuća svjetlećih lampiona. Cilj ove blagdanske poslastice nije samo uljepšati vizuru grada i svim posjetiteljima osigurati nezaboravno iskustvo, nego osvijestiti javnost o važnosti inkluzije osoba s invaliditetom u društvo te sve većem broju oboljelih od bolesti štitnjače.

Ovim putem pozivaju sve oboljele od bolesti štitnjače da im se pridruže u prostoru na adresi Petrićeva 5 u Zagrebu.