Poliklinika Hilarus privatna je zdravstvena ustanova čija je misija već 20 godina nepromijenjena – pružiti pacijentima uslugu korištenja najmodernijih dijagnostičkih uređaja uz rad vrhunskih stručnjaka.

Vođeni tom misijom prof.dr.sc. Hrvoje Vrčić specijalist ginekologije i opstetricije, subspecijalist humane reprodukcije i osnivač Poliklinike Hilarus s dr. Tanjom Vrčić specijalistom dermatovenerologije, odlučili su se za nabavku uređaja Eva i 4 PLUS.

Ciljano djelovanje uz očuvanje ostalih dijelova tkiva

Dinamična kvadripolarna radiofrekvencija (DQRF) najnovija je biofizikalna tehnologija kojom se emitira energija u određeni sloj tkiva s potpunim očuvanjem ostalih dijelova tkiva. Tako ciljano djeluje na željenoj dubini tkiva s minimalnim ili nikakvim rizikom od neželjenih oštećenja ili pretjeranog zagrijavanja.

Takav inovativan način rada pogodan je u mnogim indikacijama medicinskih grana ginekologije i dermatologije.

Primjena DORF tehnologije u ginekologiji – EVA

DQRF tehnologija u ginekologiji izvrsno je rješenje za probleme ženske intime. Tretmanom se na siguran i učinkovit način, bez neugode, mogu rješavati brojni problemi ženskog intimnog područja.

Poseban fokus prof.dr.sc. Hrvoje Vrčić stavio je na ginekološke probleme koji znatno utječu na kvalitetu života žena, a uz tretmane DORF tehnologijom mogu se otkloniti.

Kao najvažniji istaknuti su genitourinarni sindrom u menopauzi  koji se manifestira kroz vaginalnu suhoću, osjećaj zatezanja, peckanja i bolnih spolnih odnosa.  Uz stimulaciju mikrocirkulacije smanjuju se simptomi koji nastaju kao posljedica vulvovaginalne atrofije.

Drugi važan problem koji je istaknu prof.dr.sc. Hrvoje Vrčić, a rješava se primjenom DORF tehnologije u medicinskom tretmanu je blaži oblik SUI (Stres Urinary Incontinence), u prijevodu neželjeno i nevoljno „ bježanje“ mokraće pri određenom fizičkom naporu.

Smanjenja osjetljivost i opuštenost rodnice i znakovi starenja ženskog intimnog područja, problemi su s kojima se žene susreću u zreloj dobi. Djelovanjem radiofrekvencije potiče se fibroblaste na aktivnost, a oni onda proizvode novi kolagen, protein ključan u misiji održanja mladolikosti kože.

Primjena DORF tehnologije u dermatologiji – 4 PLUS

Radiofrekvencija je vrlo učinkovita i često upotrebljavana metoda pomlađivanja kože i smanjenja količine potkožnog masnog tkiva. Primjenjiva je na svim tipovima i bojama kože, a djeluje na način da dovodi do zagrijavanja različitih slojeva kože i potkožnog tkiva.

Dolazi do redukcije masnih stanica pa se može reći da se sinergijom opisanih učinaka postiže zatezanje i učvršćivanje ne samo kože, nego i potkožnog tkiva, a tretirano područje dobiva ljepše konture te poboljšan izgled.

Kod predstavljanja uređaja i tretmana dr. Tanja Vrčić, specijalist dermatovenerologije naglasila je da kada je riječ o licu, najbolji rezultati postižu se pri tretiranju opuštene kože, plitkih bora na čelu, oko usta i očiju te hiperpigmentacija i ožiljaka.

Područje djelovanja 4 PLUS uređaja uz DORF tehnologiju mnogo je šire: poboljšava se tekstura kože vrata i dekoltea, rješavaju se masni jastučići na podbratku, a pomaže i kod problema koji muči i mlade djevojke i žene u godinama, posebice ako ne vježbaju – a to je opušten tonus i koža na nadlakticama.

Odlični rezultati postižu se i na tijelu: višak masnog tkiva s trbuha, bedara, bokova, stražnjice pa čak i koljena smanjuje se, a koža se pod utjecajem radiofrekvencije zateže pa je cijela figura čvršća i ljepše oblikovana.

Bezbolni tretmani bez potrebnog vremena oporavka

Tretmani koji se  provode DQRF tehnologijom u ginekologiji i dermatovenerologiji bezbolni su, ne zahtijevaju vrijeme oporavka i maksimalno su sigurni, tj. minimalna je mogućnost komplikacija kao što je prekomjerno zagrijavanje tkiva.

Naglasivši koliko im je u radu bitna sigurnost pacijenata, liječnički je tim istaknuo i jednu od bitnih karakteristika uređaja: ako pacijentica primijeti bilo kakav oblik nelagode kod inače bezbolnih tretmana, postupak jednostavno i lako – pritiskom na mali uređaj koji dobije – može prekinuti i sama.