U specijalističkom medicinsko-biokemijskom laboratoriju Poliklinike Medikol možete obaviti gotovo 400 različitih laboratorijskih pretraga. Većina pretraga nakon vađenja krvi radi se u laboratoriju Poliklinike i nalazi su gotovi u roku od sat i pol vremena.

Laboratorij Poliklinike Medikol jedan je od najboljih specijalističkih laboratorija u Hrvatskoj na čelu s dr. sc. Goranom Ferenčakom, specijalistom medicinske biokemije. Vanjsku procjenu kvalitete rada laboratorija provodi Njemačko društvo za kliničku kemiju i laboratorijsku medicinu (DGKL). Uz DGKL procjenu kvalitete rada provodi i Hrvatski centar za vrednovanje kvalitete u laboratorijskoj medicini (CROQALM). Medicinsko-biokemijski laboratorij Poliklinike Medikol sudjeluje i u kontroli kvalitete rada u testiranju na krvlju prenosive bolesti (hepatitise, sifilis i HIV) koju provodi Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu (HZTM).


Dr. sc. Goran Ferenčak, specijalist medicinske biokemije.

U Medikolovom laboratoriju možete obaviti rutinske hematološke pretrage poput kompletne krvne slike (KKS) i sedimentacije eritrocita (SE). Međutim, uz to možete obaviti i vrlo velik broj različitih općih biokemijskih pretraga. Dostupne su specijalističke biokemijske specijalne pretrage (hormoni, tumorski biljezi, specijalni proteini, vitamini i minerali, biljezi koštane pregradnje, pretrage u 24-satnom urinu). Možete obaviti i imunološke (različita antitijela u autoimunim bolestima, velik broj alergena) te koagulacijske (opće i specijalne pretrage, antitrombin, protein C i S, lupus antikoagulant) i serološke pretrage. Posebnost laboratorija Poliklinike Medikol je što se kompletna krvna slika, osim na brojaču, također gleda i pod mikroskopom. Osim širokog spektra različitih laboratorijskih pretraga, iskoristite i posebnu pogodnost te subotom ostvarite 25 % popusta na gotovo sve laboratorijske pretrage.

Za više informacija kontaktirajte direktno medicinsko-biokemijski laboratorij pozivom na broj: 01/4594-748 ili mailom na [email protected]. Naručivanje za medicinsko-biokemijski laboratorij nije potrebno.