Volite li urbanu zabavu, cool doživljaje i vrhunsku glazbu, preporuka je svakako ne propustiti najnovije koncerte – powered by JazzHR! Jer tri termina i čak šest koncerata od veljače do travnja u Maloj dvorani Lisinski po svemu su doista i jedinstveni i posebni.

U novu 2024. JazzHR ulazi punom parom, a već prvim koncertom 28.2. predstavlja novu zvijezdu jazza – lijepu i talentiranu Talijanku Francescu Tandoi.

Francesca osvaja najveće festivale i radi s najvećim imenima jazz scene. Vole je i publika i kritika, a hvale je zbog impresivne svirke i vratolomnih sola, energičnog swinga i senzualnog vokala. Svi se slažu u jednom: posrijedi je jedna od novih velikih zvijezda na međunarodnom jazz nebu – “briljantan, izvanserijski, rijedak talent”.

Uspoređuju je čak i s Dianom Krall!

Prava je sreća da je u ovom trenutku možemo čuti i u Zagrebu. Koncert Francesce na JazzHR-u 28.2. je zato “event to be”, što dakako ne znači da ostale koncerte smijete propustiti, jer tu je i niz drugih fantastičnih glazbenika.

Prije svega svakako egzotična Mađarica Fanni Pósa koja svoju glazbu izvodi na francuskom rogu, instrumentu na koji biste u jazzu vjerojatno teško i pomislili. Zatim je tu i naš traženi gitarist Davor Doležal, koji će sa svojim kvartetom ponuditi toplu zajedničku svirku u kojoj ćete sigurno uživati.

Kad smo već kod gitarista, koncerti JazzHR-a sigurno vas neće razočarati, jer na JazzHR u Zagreb stiže i naš slavni “two hands tapping” virtuoz Darko Jurković Charlie kojeg ne treba posebno predstavljati. Osim toga, niti Slovenca Vida Jamnika, kojeg je Boško Petrović još s 11 godina proglasio svojim nasljednikom, a koji u duu s talentiranom vokalisticom Ajdom Stinom Turek predstavlja njihov zajednički album Rajska ptica.

I na kraju, tu je i otkačena petorka iz Poljske, članovi banda Unleashed Cooperation, koji su originalni – koliko zbog svježe mješavine stilova i glazbe koju izvode, toliko i zbog afričke etničke odjeće u kojoj se predstavljaju.

Sve je to, pak, fantastična uvertira u novo proljetno izdanje JazzHR Festivala s kojim nas od 8. do 10. svibnja očekuje još niz novih koncertnih doživljaja u Tvornici kulture u Zagrebu powered by JazzHR!

Ulaznice za koncerte JazzHR-a osigurajte već sada na blagajni Lisinskog ili u sustavima ulaznice.hr i entrio.hr.