Grupa Vatra sa singlom Javi se kad stigneš (Dallas Records) ostvarila je peti uzastopni broj jedan liste HR Top 40, nastavivši dominaciju u hrvatskom radijskom eteru.

Pjesma Opasno tvoj (Agapa) koju izvodi Saša Lozar debitirala je među najemitiranijim hrvatskim singlovima na drugom mjestu, dok je treća pozicija pripala grupi Pavel i novom singlu Dobra stvar (Dallas Records). Na broj četiri skočio je Igor Delač s naslovom Prvi ples (Do posljednjeg daha) (Croatia Records), a Top 5 zatvara Damir Kedžo s pjesmom Izbor je tvoj (Croatia Records).

Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 17. listopada do 23. listopada 2022. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

 
S ostvarenim rezultatom, pjesma Javi se kad stigneš postala je prvi singl od Ja još uvijek imam istu želju (Aquarius Records) u izvedbi Nine Badrić, koja je debitirala na broju jedan i kasnije spojila pet i više tjedana na vrhu liste.

Ovotjedna lista ubilježila je osam promjena. Među 40 najemitiranijih hrvatskih singlova u domaćem radijskom eteru nalazi se sedam novih ulaza, od čega su dva nova ulaza ušla u Top 3.

Najviši novi ulaz ovoga tjedna jest novi singl Saše Lozara Opasno tvoj, smjestivši se na broju dva. Riječ je o prvoj diskografskoj objavi Saše Lozara od izlaska albuma San (Agapa) krajem studenog 2021.

Pjesma Opasno tvoj ostvarila je njegov najbolji plasman kao novi ulaz od uspostave liste HR Top 40.

Oduševila me vijest o ovakvom strelovitom uspjehu pjesme ‘Opasno tvoj’ i priznajem da jedva čekam live svirku sa svojim bandom“, riječi su Saše Lozara povodom ulaska među najemitiranije, “zahvaljujem se glazbenim urednicima, medijima, slušateljima, jer na kraju krajeva to je najbitnije. Preponosan sam na moj najuži tim ljudi koji skupa s mnom to temeljito i iskreno odrađuju. Veselim se svakom novom singlu, a pogotovo albumu koji stiže u 2023.

Pavel nastavlja s dobrim radijskim rezultatima. Ovoga tjedna na broj tri među 40 najemitiranijim domaćim singlovima ušla je nova pjesma Dobra stvar, što je najbolji novi ulaz grupe Pavel u posljednjih pet godina.

Sretan sam jer se radi o drugačijoj pjesmi za Pavel, riskirali smo, meni je sjajna, aranžman i produkcija su pogođeni, ali nikad ne znaš hoće li je glazbeni urednici i publika prihvatiti. Zasad se čini da jesu“, izjavio je Aljoša Šerić u ime benda.

Suradnja repera Ante Casha i Gidre Samo daj mi ljubav (Croatia Records) ostvarila je 20. najbolji rezultat mjerenja ovoga tjedna. Time je Ante Cash ušao na listu po prvi put od 2017. godine, kada je s pjesmom Ante (Croatia Records) proveo sedam tjedana među najemitiranijima.

Singl Svezanih očiju (Menart) grupe Fluentes ušao je na 21. mjesto liste HR Top 40. Time je đakovački sastav osvanuo među najemitiranijim izvođačima po prvi put od sredine 2021. Tada je s pjesmom Sve je baš kako treba bit’ (Menart) boravio pet mjeseci na listi.

Frontmen Goran Bošković zahvalio se radijskim urednicima na emitiranju: “Iznimno nam je drago što su nas radijski i TV urednici opet objeručke prigrlili i omogućili da nakon duže pauze budemo opet prisutni u eteru. Hvala im na tome i nadamo se da će se ‘Svezanih očiju’ svidjeti i publici. Srce puna!

Grupa Pravila igre s baladom Kiše cijelog svijeta (Gema Produkcija) došla je na broj 22 liste. Radi se o njihovoj prvoj sporijoj pjesmi od veljače 2021., kada je izašla Jedina (Gema Produkcija). Također, Kiše cijelog svijeta je drugi singl benda Pravila igre, nakon Feeling (Gema Produkcija), objavljen u 2022. godini.

Kao novi ulaz na 31. poziciji našla se Lidija Bačić Lille sa singlom Ja u našu ljubav vjerujem (Menart/Fayo Music). Riječ je o jednom od naslova sa šestog diskografskog albuma Flashback (Menart/Fayo Music), objavljenom u travnju ove godine. Na studijskom izdanju nalazi se osam kompozicija inspiriranima zvukom osamdesetih, ali Ja u našu ljubav vjerujem jedina je koja je ušla među najemitiranije.

Na 39. mjestu ovoga tjedna svoj prvi ulaz na listu HR Top 40 ostvario je donniksy s pjesmom Doma vraćam se (Croatia Records). Riječ je o hrvatskoj verziji pjesme Coming Home 17-godišnjeg Siščanina, pravim imenom Nikola Pirc. Od ovotjednih 40, donniksy je jedini koji je ušao na listu sa svojim debi singlom. Također, od svih najemitiranijih izvođača, donniksy i Kornelija jedini su koji imaju manje od 20 godina.

Osjećaj je fakat nevjerojatan, nisam ni vjerovao prije mjesec dana da je ovako nešto moguće. Zahvaljujem se svim urednicima i slušateljima koji su me podržavali do sad, a obećajem velike stvari u bliskoj budućnosti!“, izjavio je donniksy.

Prema podacima slušanosti po regijama, pjesma Javi se kad stigneš u izvođenju grupe Vatra predvodi regije Dalmacija i Slavonija. U regijama Zagorje, Središnja Hrvatska i Grad Zagreb najemitiranija pjesma je Opasno tvoj koju izvodi Saša Lozar, dok je u regiji Istra i Primorje najviše emitirana Dobra stvar grupe Pavel.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.