Prošloga tjedna, na adresi Selska cesta 90b u Zagrebu, otvorena je Izakaya by Time, restoran čije su otvorenje Zagrepčani i gosti grada dugo iščekivali. Nakon što je dobro znani restoran i bar Time, privremeno zatvorio svoja vrata zbog adaptacije zgrade u kojoj se nalazi i prenamjene u hotel, vlasnik, Davor Bienenfeld, odlučio je otvoriti Izakayu.

Riječ je o japanskom pubu koji je nastao kao sasvim logično rješenje, s obzirom na posjedovanje velikog znanja i tehnika japanske kuhinje uz poznavanje sparivanja idealnih pića uz nju. Izakaya je mjesto na kojem se svi osjećaju ugodno, dobrodošlo i opušteno, mjesto na kojem možete popiti kavu i pojesti kolač, uživati u druženju uz pokoji japanski tapas i čašu dobrog vina, sakea, craft piva i koktela koje potpisuje Roman Rabik ili se prepustiti nezaboravnom gastronomskom iskustvu te izabrati s jelovnika sve svoje favorite.

Baš kao i u Timeu, glavni adut Izajaye je sushi, ali i bunovi te obrok u zdjeli – bowls. No, Izakaya je pristupačnija cijenama, atmosfera je ležerna, a namirnice, usluga i sigurnost su na najvišem nivou. Osim toga, Izakaya je mjesto za druženje i uživanje, od jutra do ponoći. Upravo tada zatvara svoja vrata i ono što ju razlikuje od starijeg brata Timea – Izakaya je restoran, ne adresa na zagrebačkoj clubbing sceni.

Izakaya se već nametnula kao omiljeno kvartovsko mjesto u kojem se druže majke s djecom, sportaši nakon treninga dolaze po zdravi obrok iznimne nutritivne vrijednosti, održavaju se razni poslovni sastanci uz piće, ručak ili večeru, ali i brojna druženja uz vrhunsku hranu i piće, bilo da je riječ o društvu ili pak romantici u dvoje.

Predivan, ugodan i otmjen interijer kojim dominiraju zemljani tonovi, japanski murali, savršen izbor rasvjete, biljaka i rasporeda sjedenja, polu otvorena kuhinja, impresivan šank te pregršt staklenih, transparentnih površina, potpisuje arhitekt Tvrtko Topić. Osim toga, Izakaya ima i osiguran parking. Dakle, ne postoji nijedan razlog da i vama Izakaya ne postane novo omiljeno odredište.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here