Na blagdan Velike Gospe, u četvrtak, 15. kolovoza, u tramvajskom i autobusnom prometu primjenjivat će se nedjeljni vozni red.

Podsjećamo, u petak, 16. kolovoza, u tramvajskom i autobusnom prometu primjenjivat će se – SUBOTNJI VOZNI RED, osim na autobusnim linijama na kojima će se primjenjivati vozni red radnog dana: 107 Jankomir – Žitnjak, 109 Črnomerec – Dugave, 140 Mihaljevac – Sljeme, 159 Savski most – Strmec Odranski, 204 Kvaternikov trg – Horvatovac – Voćarska – Kvaternikov trg, 222 Remetinec – Žitnjak, 225 Sesvete – Kozari Bok, 228 Svetice – Rebro – Svetice, 232 Dubrava – Jazbina i 268 Zagreb (Glavni kolodvor) – Velika Gorica.
* * * * *
Tijekom proštenja koje se tradicionalno na blagdan Velika Gospa, 15. kolovoza, održava u Stenjevcu i u Remetama, autobusi na linijama 119 Črnomerec – Podsused most, 146 Črnomerec – Malešnica – Jankomir i 203 Svetice – Vinec – Krematorij vozit će izmijenjenim trasama.
Autobusi na liniji 119 Črnomerec – Podsused most vozit će u srijedu, 14. kolovoza, u poslijepodnevnim satima te u četvrtak, 15. kolovoza do večernjih sati, redovnom trasom do raskrižja Ilica/Vrapčanska, nastaviti Ilicom, Alejom Bologne i Škorpikovom te dalje Samoborskom do Podsuseda.
Autobusi na liniji 146 Reljkovićeva – Malešnica – Jankomir vozit će srijedu, 14. kolovoza, u poslijepodnevnim satima, te u četvrtak, 15. kolovoza do večernjih sati, redovnom trasom, ali skraćeno do raskrižja I. B. Mažuranić/Stenjevečka (rotor). Ulazno-izlazno stajalište bit će u Ulici I. B. Mažuranić poslije okretanja autobusa na rotoru u smjeru grada.
Autobusi na liniji 203 Svetice – Vinec – Krematorij vozit će 15. kolovoza od 9 sati ujutro do večernjih sati skraćeno, samo do Vinca.
Autobusi na linijama 172 Zagreb (Črnomerec) – Zaprešić, 176 Zagreb (Črnomerec) – Gornja Bistra i 177 Zagreb (Črnomerec) – Poljanica – Gornja Bistra tijekom dana zaustavljat će se na stajalištu Gospodska, u oba smjera.
* * * * *
Autobusi na linijama 172 Zagreb (Črnomerec) – Zaprešić, 176 Zagreb (Črnomerec) – Gornja Bistra i 177 Zagreb (Črnomerec) – Poljanica – Gornja Bistra, zbog radova na sanaciji klizišta i zatvaranja za sav promet Aleje Bologne, na dijelu od Aleje Seljačke bune do Jareka Donjeg, u petak, 16.8. od 9 do 14 sati, i subotu, 17.8. od 6 do 19 sati, prometovat će djelomično izmijenjenom trasom.
Iz Zagreba (Črnomerca) autobusi će prometovati redovnom trasom do raskrižja Aleja Bologne/Škorpikova, nastaviti Škorpikovom, Ljubljanskom avenijom preko Jankomirskog mosta, zagrebačkom obilaznicom A2 (smjer Krapina) – izlaz Zaprešić, D 225, Vrbišće, i dalje redovnim trasama prema Zaprešiću i Gornjoj Bistri. Iz Zaprešića i Gornje Bistre autobusi će prometovati istom izmijenjenom trasom.
Na izmijenjenom dijelu trase autobusi će se zaustavljati samo na obostranom stajalištu Samoborska u Škorpikovoj i na ugibalištu na cesti D225, u zoni raskrižja s Ulicom Jarek Donji za smjer prema Zagrebu.
Zbog navedenoga autobusi neće koristiti stajališta Prigornica i Podsused, na Aleji Bologne.