Foto: PRESSOd utorka, 23.7. u 9.00 sati, do završetka radova, u utorak 6.8. bit će izmijenjen dio trase autobusnih linija 121 Črnomerec – Karažnik – Gajnice, 137 Črnomerec – Perjavica – Borčec i 142 Vrapčanska aleja – Jačkovina – Vrapčanska aleja.


Autobusi linije 121 će iz Gajnica prometovati redovnom trasom do raskrižja Bolnička/Gospodska, nastaviti Gospodskom, Alejom Bologne, Ilicom i dalje redovnom trasom do Črnomerca. Prema Karažniku i Gajnicama autobusi će prometovati redovnom trasom. Stajališta na Bolničkoj cesti – Dudovec i Bolnica Vrapče (u smjeru Črnomerca) neće se koristiti! Na izmijenjenom dijelu trase autobusi će se zaustavljati na postojećim stajalištima. Autobusi linije 137 će s Perjavice prometovati redovnom trasom do raskrižja Perjavica/Bolnička, nastaviti Bolničkom, Gospodskom, Alejom Bologne, Ilicom i dalje redovnom trasom do Črnomerca. U smjeru Perjavice i Borčeca autobusi će prometovati redovnom trasom. Stajališta na Bolničkoj cesti – Dudovec i Bolnica Vrapče (u smjeru Črnomerca) neće se koristiti! Na izmijenjenom dijelu trase autobusi će se zaustavljati na postojećim stajalištima, a bit će uspostavljeno i privremeno obostrano stajalište u Ulici Perjavica, u zoni raskrižja s Bolničkom cestom. Autobusi linije 142 u polascima iz Vrapčanske aleje prometovat će trasom Bolnička, Gospodska, Ilica, Vrapčanska do raskrižja Vrapčanska/Manterovčak i dalje redovnom trasom za Jačkovinu. U povratku s Jačkovine minibus će prometovati redovnom trasom kroz radilište. Na izmijenjenom dijelu trase minibus se neće zaustavljati na usputnim stajalištima ostalih linija.

******
Autobusi na liniji 261 Dubec-Sesvete-Goranec prometovat će skraćeno zbog radova, do Gradinske ulice, od srijede, 24. srpnja u 8.00 sati, do nedjelje, 4.8. ujutro. Autobus će prometovati prema postojećem voznom redu, ali će se polasci iz Gradinske ulice ostvarivati 5 minuta kasnije od planiranog voznog reda.