Predstavljanje obnovljene i restaurirane podmornice CB 20  (Caproni tipo B) iz Drugog svjetskog rata,  Tehnički muzej, 12 sati

obnovljena podmornica CB 20Nakon dvogodišnjih restauratorskih radova, u Odjelu prometnih sredstava, obnovljena podmornica zasjati će punim sjajem. Izgrađena 1943. godine u Italiji, a  služila je za izviđanje obalnog područja i uništavanje lučkih postrojenja i brodova.  Pred kraj Drugog svjetsko rata zarobljena je i pridružena Jugoslavenskoj ratnoj mornarici gdje je korištena za osnovnu podmorničarsku obuku. Dobila je oznaku P-901 ili kako su je od milja zvali „Mališan“. Teška 35 tona, dugačka 15 metara i široka 3 metra ubrajala se u kategoriju tzv. džepnih podmornica. U ratnim uvjetima opsluživala su je tri mornara i časnik. Bila je naoružana s dva torpeda.

To je jedini preostali primjerak (od 26 proizvedenih) koji je sačuvan i u potpunosti originalan.

Mnogi se sjećaju, podmornica je bila izložena u stalnom postavu Muzeja pedesetak godina.  Kako bi se se napokon prilagodila muzejskom izlaganju napravljen je plan zaštite i obnove. Tako je podignuta 80 cm od poda i smještena na nove nosače.  čime je posjetiteljima omogućena posjeta preko mosta s muzejske galerije, a time je  čime je upotpunjen doživljaj izvornosti dolaska na podmornicu.