izložba

U GALERIJI VLADIMIR BUŽANČIĆ,  Centra za kulturu Novi Zagreb,u ponedjeljak, 28. 10. 2013. godine, u 20 sati otvara se izložba Duje Medića.

Mladi umjetnik, magistar grafike Duje Medić, već je na početku karijere zapažen provokativnim, ali studiozno promišljenim i vrlo kavalitetno izvedenim izložbama, u kojima se pozicionira kao multimedijalni umjetnik koji se kreće u rasponu od tradicionalnih grafičkih tehnika, preko crteža, filma, fotografije do koncepta.

Za izložbu u GVB napravio je trinaest majstorski izvedenih crteža olovkom koji tematiziraju ženu, ženski princip i neke povijesne junakinje koje su ga zorno utjelovile. Svjestan je da temom još uvijek provocira malograđanski ukus, baš kao i Courbetovo Podrijetlo svijeta (1866.), te da u dubljem sloju značenja ova vječna i neiscrpna tema nudi zanimljiva čitanja u kontekstu suvremenog doba, ali i osobnom iskustvu samog umjetnika.

Duje Medić, rodom iz Brela, rođen je 1986. go¬dine u Makarskoj. Diplomirao je 2010. na Grafičkom odsjeku ALU u Zagrebu, u klasi prof. Nevenke Arbanas. Član je HDLU-a.

Izložba se može razgledati do 13. studenog 2013. godine, radnim danom od 9 -18 sati, četvrtkom i subotom od 10 -13 sati.

http://www.youtube.com/watch?v=u2HMijuKmTA