Početna Izbor Izložba Dorotee Matijević pod nazivom Sve do buđenja

Izložba Dorotee Matijević pod nazivom Sve do buđenja

Autonomni kulturni centar Attack! kroz program galerija Siva poziva vas na otvorenje izložbe Dorotee Matijević pod nazivom Sve do buđenja. Otvorenje izložbe predviđeno je za 1. lipnja u 19.00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11, Medika. Izložbu možete pogledati svaki dan do 8. lipnja od 17:00 – 20:00 sati.

Umjetnica dočarava vlastiti životni prostor kroz dugačak horizontalno postavljen prikaz, koji okružuje galeriju na tri zida. Djelo je sačinjeno od mnoštva detalja i scenskih prikaza, a osobni doživljaj naglašava prepoznatljivim koloritom.

Prikaz ima svoj vremenski tok, a sama radnja prati prvu figuru dok prolazi kroz sve prostorije stana, sve do ponovnog susreta s drugom figurom.

Dorotea Matijević (1998.,Zagreb) završila je slikarstvo u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Trenutno završava preddiplomski studij Slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu pod mentorstvom prof. Zoltana Novaka. U svojim djelima bavi se subjektivnim doživljajem prostora, odnosom ljudi s njihovim životnim prostorima i predmetima, smještanjem nereda u gotovo apstraktne kompozicije te spajanjem filma i slike kroz prikaze koji ujedno imaju i vremensko trajanje. Do sada je izlagala na skupnim izložbama u Grazu, Zagrebu, Križevcima i Zlataru.

Više o radovima umjetnice na:

https://www.instagram.com/doro.matije/?hl=hr