Osim prekrasne prirode i vrhunskih gastro delicija, Drniš ovoga ljeta nudi i bogat kulturni i zabavni sadržaj. „Zvijezda“ ljeta svakako je Good Fest, kazališni festival sa zvučnim imenima glumačke scene. Zašto baš Drniš treba posjetiti ovoga ljeta, otkriva nam Ivana Menđušić, direktorica Turističke zajednice grada Drniša.

Uskoro nas očekuje drugo izdanje Good Festa. Nakon prošlogodišnje premijere, očekivanja su još veća. Što nam je Good Fest pripremio ovog ljeta?

Puno dobrih predstava, odlične zabave, domaćih specijaliteta. U Drnišu će gostovati zvučna imena kazališne i glumačke scene poput Renea Bitorajca, Igora Mešina, Matije Šakoranje, Ane Begić, Jana Kerekeša i drugih, a za zabavu su zaduženi Giuliano i Diktatori te drniški bendovi Moonliht, Vinil i Morlak.

Koje su glavne odrednice turističke strategije grada Drniša?

Aktivni turizam i eno gastro ponuda. Neprestano radimo na novim stazama, dužim, atraktivnijim, Promina Trail iz godine u godinu broji sve veći broj posjetitelja i natjecatelja. Okruženi smo prekrasnom prirodom i moramo joj znati vratiti tako da ju koristimo, hvalimo se njome, privlačimo goste, ali i pazimo da ne dođe do devastacije. Osim peke i pršuta, tu su nagrađivana vina, a što je bolje od dana provedenog u prirodi nakon kojeg u konobi uživate uz čašu vina i domaće specijalitete?! Mi se zaista možemo pohvaliti kako još uvijek nudimo domaće.

Na čemu posebice radite kako bi se Drniš istaknuo među drugim destinacijama u Hrvatskoj?

Na marketingu aktivnoga turizma, novim stazama. Zadnje što smo je napravili Drniš Thru Hike, 60 km dugu dionicu koja prolazi kroz sve prirodne ljepote, kulturnu i sakralnu baštinu, a zamišljena je kao trodnevna tura koja se nalazi u neposrednoj blizini smještajnih objekata. Ove godine smo organizirali i prvi vinski festival, Festival drniškog merlota koji je dao velik uspjeh, odličnu posjećenost, bogat program i najbolja vina.

Smatrate li da je lokalno stanovništvo svjesno turističkog potencijala grada Drniša?

Ne u najboljoj mjeri. Svjesni su ljepota, svjesni su čak i određenih mogućnosti, ali to je još uvijek u povojima. Nedostaju nam veće investicije, hoteli, kampovi, ali nam nedostaju i one manje u samom gradu poput kušaonica. Nadamo se kako će se to uskoro promijeniti.

Što nas još ovoga ljeta očekuje u Drnišu?

Bogato ljeto je pred nama, a mi smo već i dosta toga odradili. Očekuje nas zabava, za male i velike, očekuje nas i najveća fešta za dan grada, 16.08. Nadamo se kako će nam prilike dopustiti i da jesen iskoristimo za neki festival na kojem će naši proizvođači imati priliku pokazati ono najbolje.