Autor:
Zagrebački judo savez

Ivana Maranić (JK Panda - Zagreb)Iz Istanbula (TUR) dolaze odlične vijesti, a za to se pobrinula 18-ogodišnja Ivana Maranić (JK PANDA – Zagreb), osvojivši seniorski europski kup u kategoriji -78kg. Ivana je do svoga prvog seniorskog zlata sa ECupa došla pobjedama nad K.Van Dijk (NED), F.Jones (GBR), S.Acet (TUR). Ivana iako još juniorka, zadnjih godina pokazuje odlične rezultate na seniorskim turnirima, kao što su osvojena srebrna medalja na ECup-u u Celju održanom u lipnju ove godine, 7. mjesto na svjetskom kupu (WCup) održanom u Bukureštu i naravno treba izdvojit 5. mjesto sa EP (U23) u Zagrebu 2008.god.

Dobar plasman su ostvarile također Andreja Đaković (-63kg) i Marija Ćosić (-70kg), obje članice JK PANDA – Zagreb. Plasirale su se na 7. mjesto.

Atom Cup u Paksu

Na ovogodišnjem Atom Cup-u održanom ovog vikenda u Paksu (HUN) nastupili su juniori. U kategoriji -100kg, Jurica Katić (JK PANDA – Zagreb) jedini je imao plasman na ovogodišnjem ECup-u, zauzevši 7.mjesto pobjedama nad Ukrajincem P.Kurchenko, G.Causarano (ITA) i porazima od L.Samel (ROU) te Y.Mamistalov (ISR).

Zagrebački judo savez među prvima je čestitao je natjecateljima. Čestitke će vjerojatno uskoro početi stizati s raznih strana, osobito Ivani Maranić čije je osvajanje seniorskog zlata oduševilo zaljubljenike u judo, ali i one koji vode računa o dobroj slici Zagreba i Hrvatske u svijetu.

REZULTATI ISTAMBUL 2010