Od malih nogu, Ivan Šarić bio je zaljubljen u svijet informatike, što je moglo odvesti u jednom od dva smjera – milijuni na računu jer bi razvio neku suludu aplikaciju ili vječno djevičanstvo. Možda i oboje. Sve to postaje krajnje nebitno u trenutku kada je 2006. godine od prijatelja dobio izgrebani DVD sa stand up nastupom Robina Williamsa. U tom trenutku se događa kompletni preokret i umjesto pisanja linija koda, on počinje pisati tekstove za svoje nastupe; umjesto čačkanja po kučištu računala, on čačka po glavama svoje publike i uspješno ih navodi ne samo do smijeha, nego i do nekih novih shvaćanja o njima samima.

Ubrzo postaje pripadnik novog vala stand up komičara, a oduševljava jednom verzijom britkog britanskog humora Eddia Izzarda i Monty Python-a, uklopljenog u svakodnevne događaje ljudi koji žive u Hrvatskoj, posebno Dalmaciji i oko nje. Njegov stil mješavina je opservacijskog i apstraktnog humora primjenjiva na širokoj paleti tema, od muško-ženskih odnosa, života na Balkanu, života u Dalmaciji, političkih i regionalnih tema pa sve do sarkastičkog pogleda na samog sebe.

Jedinstven smisao za humor i pedantan stav prema svojoj izvornoj profesiji ga neprestano dovodi pred sve veću i veću publiku, koja ga je do sada imala prilike gledati na više od 1500 stand up nastupa u Hrvatskoj i izvan nje. Samo u ovoj godini, nasmijao je više od 30.000 ljubitelja komedije.

Nakon prošlogodišnjih rasprodanih nastupa u kazalištu Kerempuh i ovogodišnjeg rasprodanog nastupa u INK Pula, Šarić je pokazao da je stand up komedija prerasla klupsku scenu i zasluženo došla na jedan veći kulturni nivo. I tako, 10 godina nakon onog izgrebanog DVD-a sa stand up nastupom Robina Williamsa, Ivan nastupa u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Nešto što niti jedan domaći stand up komičar do sada nije imao čast učiniti, 11. studenog imat će čast Šarić. Njegov nastup desetljeća najbolja je pozivnica za ljubitelje stand up-a. I one koji će to tek postati.

 

Ulaznice dostupne na: www.ulaznice.hr, www.lisinski.hr te na blagajnama dvorane Vatroslava Lisinskog.