Tijekom 10 godina postojanja, ova prva škola irskog plesa u Hrvatskoj, koju je osnovao Irac Paul O’Grady, imala je više od 500 polaznika, koji su naučili plesati brojne tradicionalne irske set plesove, a uz to se jako dobro zabavljali, učili o irskoj kulturi, stvarali prijateljstva i veze, te uz ples i zabavu promovirali kulturu bliske nam i prijateljske Irske.
U slavljeničkom raspoloženju najavljujemo početak nove plesne sezone u Zagrebu 14. siječnja 2016. u 20,00 sati – u isto vrijeme i na istom mjestu kao i nekoliko godina do sada – četvrtkom u 20,00 sati u prostorijama plesne škole Diva na Borongaju. A kako bismo dostojno proslavili taj veliki i značajan jubilej, prvi sat će biti besplatan za sve i svi koji dođu moći će naučiti barem jedan tradicionalni irski ples.
U ovih 10 godina svojim velikim uspjehom smatramo nastupe na svakom do sada organiziranom festivalu u Zagrebu u čast irskog sveca zaštitnika, svetog Patrika, na manifestacijama Advent u Zagrebu, uličnom festivalu Cest is D best, brojne nastupe na nacionalnoj i lokalnim televizijama, a posebno smo ponosni na osnivanje podružnica plesne škole Irish Maiden u Puli i u Rijeci.

Rad i djelovanje plesne škole Irish Maiden svesrdno i s ponosom podržava i novi veleposlanik Irske u Hrvatskoj, Nj.E. Timothy Harrington sa suradnicima, koji nam je povodom rođendana poslao sljedeću poruku: “Drago mi je što Irish Maiden obilježava svoju 10. godišnjicu ovdje u Hrvatskoj. Irski ples je važan dio irske kulture. Znam da su Hrvati također vrlo ponosni na svoju tradiciju, te mi je jako drago vidjeti interes za učenje ovog dijela naše, Irske tradicije. Deset godina je prošlo otkad je Paul O’Grady pokrenuo Irish Maiden i želim plesnoj školi i Paulu sve najbolje i u sljedećih deset! ”

Dragi prijatelji, pozivamo vas da nam se pridružite u obilježavanju 10. rođendana Irish Maiden – prve plesne škole tradicionalnog irskog plesa u Hrvatskoj, te nam pružite podršku u daljnjem radu.

Hvala vam unaprijed na nekom od vidova podrške, kao i na dosadašnjoj 10-godišnjoj suradnji i interesu za rad ove plesne grupe.

Ceád Mile Fáilte – tisuću nam puta dobrodošli!
Više o radu Irish Maidena možete vidjeti na www.irskiples.com ili na facebook stranici https://www.facebook.com/irishmaidencroatia