Kronični umor i iscrpljenost, burn-out sindrom i jet-lag, oslabljeni imunitet i dugotrajni napori – sve su ovo dobro poznata stanja kojima smo svakodnevno izloženi zbog ubrzanog ritma života te nepravilne prehrane.

Već popularni u SAD-u, intravenozni kokteli pronašli su svoj put prošle godine i do Hrvatske i Centra za estetsku medicinu i kirurgiju Dr. Rajković gdje je u samo 30 minuta terapije moguće riješiti sve probleme premorenosti, predgripoznog stanja, mamurluka i sličnih simptoma koji redovito muče prezaposlene pacijente.

Tako je i Poliklinika Niveus, najnovija estetska i dentalna oaza u Zagrebu, predstavila formulu koja u samo 30 minuta briše tragove umora i pada energije te vraća tijelo u život. Riječ je o vitaminskim intravenoznim infuzijama IntraVita koje su nedavno stigle i na hrvatsko tržište, a koje su zbog svoje moćne kombinacije čistih vitamina, minerala i aminokiselina, postale popularne diljem svijeta.

U kratkom edukativnom predavanju, dr. Irijana Rajković objasnila je koje su prednosti ovakve terapije u odnosu na klasične oralne suplemente koje, prema istraživanjima, koristi više od 90% ljudi. Za razliku od tableta iz kojih organizam apsorbira samo 20 % vitamina i minerala, direktnim unosom u krv učinak je stopostotan te se uspostavlja balans u našem tijelu. IntraVita infuzije iznimno su korisne kao potpora organizma za podizanje energije, vraćanje snage, rehidratiziraju organizam, pomažu pri jačanju koncentracije, imuniteta, kognitivnih i fizičkih performansi. Preporučuju se za detoksikaciju jetre, sagorijevaju masne naslage, služe kao anti-aging tretman jer poboljšavaju ten i kosu, ublažavaju simptome alergije i infekcije gornjeg respiratornog sustava, a korisne su kada je potrebna brza rehidracija te za bolje spavanje te regulaciju krvnog tlaka.

Mario Valentić

Britanski IntraVita nemedicinski proizvodi postali su pravi globalni trend, a popularni su i među brojnim svjetskim zvijezdama – tako ih redovito koriste britanska kraljevska obitelj, Rihanna, Madonna, Brad Pitt, Chrissy Teigen, Simon Cowell te brojni drugi.

Intravenozna terapija hranjivim tvarima koristi se od šezdesetih godina prošlog stoljeća, a zahvaljujući novim proizvodima danas postaje sve popularnija. IntraVitu primjenjuju više od 1000 međunarodnih liječnika u više od 100 različitih europskih i svjetskih klinika. Pozitivni učinci osjećaju se odmah, a to se stanje nastavlja i tijekom sljedećih dana. Važno je napomenuti i da su IntraVita proizvodi vegan-friendly, slobodni od genetski modificiranih proizvoda, lijekova, a ne sadrže ni gluten, šećer, konzervanse i aditive.

Idealne su za osobe koje imaju problema s gastritisom, čirevima, Kronovom bolesti jer infuzije zaobilaze probavni sustav. Izuzetno su siguran proizvod, nemaju dodatne stimulanse, ne predstavljaju doping organizmu, a do sada nije zabilježen niti jedan slučaj nuspojava. One su i sigurne jer se provode isključivo pod liječničkim nadzorom, a nakon što se uzme opća anamneza, individualnim pristup se radi posebna kombinacija vitamina, minerala i aminokiselina kako bi se postigao bolji učinak.

Više informacija o uslugama i sadržajima Poliklinike Niveus može se pronaći na službenoj internetskoj stranici, Facebook te Instagram profilu.