Da Đorđe Balašević ima nevjerojatnu publiku, to je već poznato. No da će vijest o njegovom zagrebačkom koncertu  polučiti, za današnje vrijeme, neviđene reakcije, mnoge će iznenaditi.

Koncert Đorđa Balaševića u zagrebačkoj Areni 26.12. najavljen je potiho, a ulaznice su puštene u prodaju u ponoć, s nedjelje 30. na ponedjeljak 31.10.

Već se u sitnim noćnim satima dalo naslutiti da se događa nešto posebno za glazbene krugove, jer je server sustava za online prodaju ulaznica „pao“ od količine ljudi zainteresiranih za kupnju.
Nakon prvotnog zagušenja, sustav je ubrzo proradio i doveo do toga da je u pola dana prodano već pola kapaciteta Arene!

Čini se da se povijest za Balaševića i Arenu ponavlja, i da će Arena ubrzo biti rasprodana do posljednjeg mjesta, 2 mjeseca prije samog koncerta.

Preporučujemo svima da što prije kupe svoju ulaznicu kako bi bili sigurni da će 26.12. biti dio Mješovitog Zbora Arene i Velikog koncerta.

Objašnjena za nazive u prethodnoj rečenici pronađite u osobnoj najavi koncerta, koju je Balašević napisao:

‘’Nije mi lako da najavim koncert u Zagrebu.

Ne mogu li jednostavno reći da će to biti “ono naše”?

Osnovna pravila marketinga nalažu da obavezno spomenem “novi CD”, “nezapamćeni događaj”, a u najgorem slučaju barem “specijalne goste”…

I onda sam u sosu. U umaku, alijas…

Da je to bar bilo prošle godine, mogao sam događaj reklamirati kao jubilaran, desetogodišnjicu od izlaska mog posljednjeg CD-a?
Što se “nezapamćenih događaja” tiče, bije me maler da uvijek učestvujem samo u zapamćenim događajima. Ali tek oko “specijalnih gostiju” nastaje teški zaplet? Njih, naime, tek i treba da pozovem, i to upravo ovom najavom, a planira se da budu pravilno raspoređeni po parteru, na tribinama i na galeriji…

Ali kakva će biti koncepcija, pitaju me? Koncepcija? Šta, sad i to mora? To je sigurno nešto novo, zbog Europske Unije?

Pa, dobro, recimo da se u tom slučaju “koncepcija” koncerta bazira na tome da mi započnemo pjesmu, a ostali je prihvate. Da u pojedinim pasažima klavir sačuva intimu Kerempuha. I da u nekim solo dionicama virtuoznost svakog od sedamnaest muzičara dostigne akademsku akustiku Lisinskog. Ali da se strogo vodi računa o tome da se sve to uklopi u glasove Mješovitog Zbora Arene, jer ovo je njihov koncert, kao što već negdje rekoh? Ti “veliki” koncerti uvijek pripadaju prvenstveno publici, a ovo će, po svemu sudeći, biti Veliki Koncert, bez navodnika…

Ne vrijedi, eto…

Kakogod okreneš, sve ipak neizbježno navodi na onu, možda pomalo amatersku, ali definitivno jedinu moguću najavu…

Dame i gospodo, dakle…

Arena Zagreb, 26. prosinca…

Ono Naše…’’
Đole

Cijene ulaznica po kategorijama:
Gornja tribina – 160 kuna
Parter – 180 kuna
Donja tribina – 200 kuna

Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima Tisak Media centara,  u Atlasu, Dancing Bear i Croatia Records dućanima, Rockmarku i Dirty Old Shopu te na svim prodajnim mjestima sustava Ticketshop. Online kupnja ulaznica moguća je na www.ticketshop.hr