Kada je riječ o pisanju eseja na maturi, hrvatski učenici često pokažu lošije rezultate od očekivanih, uz, dakako, iznimke. Mnogima je to tek jedan od prvih susreta s pisanjem eseja uopće.

Seminarski radovi pojedinaca na fakultetima vrlo su loše kvalitete, a nerijetko se iznenadimo i lošim pisanim izražavanjem visokoobrazovanih stručnjaka.

Iako učitelji i profesori rade sve što mogu kada se uzme u obzir prenatrpana satnica i ograničeno vrijeme, ostaje činjenica da Kurikul za hrvatski jezik, a samim time i satnica u određenom razredu, naprosto ne pridaje dovoljno pažnje razvijanju pisanja, jednoj od četiriju osnovnih jezičnih djelatnosti. I tu ne mislimo na učenje početnog pisanja.

To je primijetila i Jelena Primorac, profesorica engleskog jezika rođena u Pennsylvaniji, u SAD-u. Danas u Hrvatskoj vodi konverzacijske tečajeve engleskog jezika za odrasle i tečajeve pisanja na engleskom jeziku za tinejdžere u sklopu svoje škole Speak Up! te studira Podučavanje pisanja na američkom Sveučilištu Johns Hopkins. I upravo kada spomene podučavanje pisanja, nerijetko se podigne koja obrva.

Imate tinejdžera? Muči li se s pisanjem eseja i sastavaka u školi? Neka nauči pisati kritički, jasno i uvjerljivo na engleskom jeziku na intenzivnom ljetnom tečaju pisanja eseja u Zagrebu.

DATUMI:

• 15.07.-19.07. (pon.-pet.)

POLAZNICI:

• 13-18 godina
• B2, C1 engleski

MJESTO:

• Medveščak 13, prekoputa Male scene
(i u parkovima po gradu!)

PROGRAM:

• Rad s izvornim govornikom/dipl. prof. jezika i prof. pisanja
• 4 školska sata dnevno + pauza za ručak + individualni rad

Cijena:

• 1500 kn

Detalje možete pronači ovdje:

http://www.speakupcroatia.com/speak-up/tecaj-pisanja/

Nazovite 099/4200-939 ili pošaljite poruku na [email protected] i rezervirajte mjesto za vašeg tinejdžera!