detalj stanice Damira UrbanaDamir Urban svestrani je umjetnik i jedinstvena pojava hrvatske glazbene scene koji u svojoj galerijskoj priči, osim glazbom, ostavlja trag i osobnim umjetničkim djelovanjem. Njegova posebna i pomalo neobična izložba sastavljena od umjetničko-prostornih instalacija, glazbenih i mirisnih projekcija s kojima se vraća djetinjstvu i korijenima.

Povratak u djetinjstvo Urban dočarava trodijelnim putovanjem u kojem povezuje fizičke elemente, miris i zvuk prikazujući ih kao neraskidivu simbiozu. Kao što ožiljak ostavlja trag na koži, kao što nas mirisi i zvukovi vraćaju u sretna razdoblja tako Urban u ovoj priči stvara STANICE kao sastavni dio organizma sjećanja. Naime, povratak u djetinjstvo svakome od nas budi emocije, a na tom putu povratka gotovo uvijek ćemo se zaustaviti na nekoliko bitnih stanica. Posebno za ovu izložbu pripremljene su i 30-minutne kompozicije pomoću kojih možemo bolje doživjeti stanice.

Damir Urban– Neka sjećanja su lako dostupna, neka potisnuta, a neka su s greškom izmišljenih podataka. Neka ne možemo prizivati, pa i kad nam je nužno potrebno, a neka naviru nepozvana. Čini se da ponekad, jer se ne možemo sjetiti pravih podataka, potpuno mimo naše volje, krpamo, deformiramo, punimo praznine, dopunjavamo, pomalo izmišljeno,- pojašnjava sam autor Damir Urban.

Ulaz na Urbanovu izložbu u Galeriji Velvet u Dežmanovoj 9 je besplatan.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here