Foto: PRESSArsen Dedić, Željko Bebek i Boris Novković susreli su se u zagrebačkom hotelu Esplanade s producentom Tomislavom Kašljevićem radi finalnih priprema za predstojeći tradicionalni koncert „Indexi i prijatelji: Sve ove godine“ koji će se održati u koncertnoj dvorani „Vatroslava Lisinskog“ 9. listopada u 20 sati.

Boris Novković se odlučio pridružiti grupi renomiranih pjevača u zadnji čas, pa će tako na ovogodišnjem koncertu i on pjevati hitove Indexa i podijeliti pozornicu s Arsenom Dedićem, Massimom, Željkom Bebekom, Kaliopi, Halidom Bešlićm, Harijem Varešanovićem, Tifom, Vajtom, Giulianom i brojnim drugim pjevačima.
Odlično raspoloženi, Arsen, Bebek i Boris družili su se i raspravljali oko repertoara koncerta i pjesama koje će zapjevati, a prisjetili su se i starih dobrih vremena s prijateljima iz Indexa.

Foto: PRESS
Željko Bebek tradicionalno će zapjevati kultnu pjesmu Indexa „Plima“ koju smatra jednu od najprogresivnijih glazbenih uradaka tog vremena . „Uživam sudjelovati u ovim koncertima i dati svoj doprinos tome da sve pjesme Indexa i dalje žive. Na koncertu ću obavezno pjevati pjesmu ‘Plima’,“ rekao je Željko Bebek. Iako ga uz Indexe veže mladost i glazbeni počeci na glazbenim pozornicama Sarajeva kasnih šezdesetih, nije imao puno prilike pjevati Indexe, osim na ovim koncertima, ali je s Bijelim Dugmetom svojedobno obradio hit „Sve ove godine“.
„Zlatni pehar“ i „Predaj se srce“ evergreeni su koje je za zagrebački koncert odabrao Boris Novković, a o predstojećem koncertu govori s puno sentimenta. „Odabrao sam ove dvije pjesme, ne zato što su mi najdraže, već zato što mi najbolje leže i prate moj glazbeni izražaj. Indexe sam u glazbenom smislu otkrio dosta kasno, priznajem, ali pamtim ih kao divne prijatelje svoga oca Đorđa koji je i sam bio član Indexa, i kao naše kućne prijatelje. Jako me raduje što ću s e s nekima od njih ponovno susresti i pjevati,“ otkrio nam je Boris Novković.
Arsena Dedića je uvijek vezivalo veliko prijateljstvo s Indexima, a posebno s Davorinom Popovićem. „Davorin i ja smo bili veliki prijatelji. Ali zaista posebni i pravi prijatelji, još od davnih dana. S Davorinom sam proveo mnoge lijepe trenutke u njegovom caffeu u Sarajevu u kojem smo znali provesti po cijeli dan. Povezan sam bio i s Bodom Kovačevićem, do pred smrt mi se redovno javljao. S Indexima sam često i nastupao. Obično bi njih organizatori zvali za plesnu i hit glazbu, a ja sam bih se uklopio s ’emotional’ glazbom,“ ispričao nam je Arsen Dedić, koji će na koncertu izvoditi „Ti si mi bila u svemu naj, naj, naj“.
Ulaznice za predstojeći koncert Indexa i prijatelja mogu se u pretprodaji nabaviti na blagajni dvorane Lisinski, te u sustavu Eventima, a kako za koncert vlada velik interes, organizatori očekuju da će koncert, kao i prethodnih godina, biti rasprodan.

Foto: PRESS - Indexi ZAGREB