Natasa Janic_Antonija BlacePovodom svog 20. rođendana Importanne Centar je u suradnji s Prvim radijem organizirao veliku proslavu kojom je iznenadio brojne građane. Uz Antoniju Blaće i Franu Domitrovića, koji su vodili rođendanski zabavni program, prisutni su imali priliku družiti se i s gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem, pjevačicom Majom Vučić, pjevačem grupe Vatra Ivanom Dečakom, glumcima Natašom Janjić i Reneom Bitorajcem, košarkašima Cedevite, nogometašima Dinama i drugim poznatim osobama. Svi su se oni prisjetili što im je obilježilo sredinu 90-ih godina prošlog stoljeća, kada je Zagreb dobio svoj prvi pravi shopping centar.

Direktorica Importanne Centra Vesna Marijan zahvalila je svima koji su se odazvali pozivu i uveličali proslavu 20. godina postojanja Importanne Centra, a također se prisjetila i vremena kada je Centar izgrađen.

„Te 1994. godine, kada je otvoren Importanne Centar, malo je tko bio spreman na ovako značajnu investiciju. Međutim, Zagrebu kao pravoj modernoj metropoli tada je nedostajao i pravi shopping centar, mjesto na kojemu će građani moći pronaći mnoštvo sadržaja i zadovoljiti svoje svakodnevne potrebe. Danas, 20 godina kasnije, ponosni smo što smo bili prvi i što smo postali urbani simbol grada kojeg rado posjećuju sve generacije građana“, poručila je Vesna Marijan, direktorica Importanne Centra.

Uz cjelodnevni rođendanski program, zabavne sadržaje i iznenađenja, građani su imali priliku osvojiti i brojne vrijedne nagrade. Proslavu 20. rođendana Importanne Centra uveličale su i Zagrebačke mažoretkinje, koje su nastupile i na otvorenju Centra, sada već davne 1994. godine.

Importanne2Kamen temeljac za izgradnju Importanne Centra položen je 18. lipnja 1993. godine na Trgu Ante Starčevića, a izgradnjom Importanne Centra i stari je pothodnik, koji je do tada spajao Glavni kolodvor i Paromlinsku ulicu, dobio novi izgled i ulogu. Vizionarskim arhitektonskim rješenjem, naprednim projektiranjem i impresivnom infrastrukturom proširen je i renoviran usporedno s izgradnjom modernog trgovačkog kompleksa koji je tada predstavljao građevinsko-arhitektonski iskorak.

Importanne Centar je smješten na frekventnoj lokaciji između zagrebačkog Glavnog kolodvora i hotela Esplanade, prostire se na 31.000 četvornih metara, a na tri podzemne razine nalazi se 240 poslovnih, prodajnih i uslužnih lokala. Izgradnjom Importanne Centra sagrađeno je i 500 parkirališnih mjesta, čime se prometna pristupačnost i povezanost centra grada znatno poboljšala. Danas je Importanne Centar urbani simbol grada Zagreba i jedno od najfrekventnijih mjesta u gradu, kojeg svakodnevno posjeti više od 200.000 građana.