Pismo gradonačelnika Ministarstvu kulture:

“Sa žaljenjem  moram konstatirati da je  Ministarstvo kulture svojim djelovanjem dovelo u poziciju Hrvatsko narodno kazalište da od 2. rujna 2013. god. nema intendanta, iako je Grad Zagreb, kao jedan od osnivača, na vrijeme predlagao imenovanje v.d. intendanta, a to je Vlada mogla učiniti na sjednici održanoj prošli tjedan.

Grad Zagreb i dalje ostaje kod više puta predloženoga rješenja te Vas molimo da podržite naš prijedlog kako bi se razriješila nastala situacija i omogućilo redovno funkcioniranje Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.
Želim napomenuti daje Ministarstvo kulture RH svojim jednostranim potezima, bez konzultacije s Gradom Zagrebom, preuzelo svu odgovornost za funkcioniranje Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, u upravljačkom, organizacijskom, programskom i financijskom segmentu. Sukladno tome Grad Zagreb neće sudjelovati u sufinanciranju Hrvatskog narodnog kazalista sve dok se ponovno ne stvore uvjeti za zajedniko upravljanje kazalištem.

Jos jednom želim istaknuti žaljenje zbog situacije u kojoj se našlo Hrvatsko narodno kazalište i svi njegovi zaposlenici, do čega ne bi došlo da je Ministarstvo kulture Republike lHrvatske prihvaćalo Grad Zagreb kao partnera i uvažavalo legitimne odluke Kazališnoga vijeća Hrvatskog narodnog kazališta. Uvjeren da se problemi mogu rješavati isključivo dijalogom, i ovim putem izražavam spremnost za partnerskim rješavanjem problema upravljanja Hrvatskim narodnim kazalištem.”