Pjesma Idemo Hrvatska (Croatia Records/Menart), na kojoj je producent ZETZ surađivao s Perom Galićem, Giulianom, Marijom Rothom, Ivanom Penezićem i Igorom Delačem, drugi tjedan zaredom nalazi se na broju jedan liste HR Top 40.

Vatra je s rock baladom Javi se kad stigneš (Dallas Records) ostala na drugom mjestu, dok se na treću poziciju popela Jelena Rozga sa singlom Samo se ljubit isplati (Tonika). Zaprešić Boys s navijačkom pjesmom Jutrom kad se budim (Rubikon Sound Factory) su ovotjedni broj četiri, a Top 5 zatvara Saša Lozar sa singlom Opasno tvoj (Agapa).

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 28. studenoga do 4. prosinca 2022. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

 
Singl Idemo Hrvatska, nastao povodom nastupa hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2022. u Kataru, spojio je dva tjedna zaredom na vrhu liste najemitiranijih. Time je Idemo Hrvatska postala osma pjesma koja je tijekom 2022. godine spojila dva i/li više tjedana na vrhu.

Također, Idemo Hrvatska je prva navijačka pjesma od naslova Igraj moja Hrvatska (Menart) sastava Zaprešić Boys koja je spojila dva tjedna na broju jedan. Singl Igraj moja Hrvatska na vrhu mjerenja emitiranosti je boravio ukupno tri tjedna, od čega dva uzastopna (16. i 23. srpnja 2018.).

Ovotjedna lista bilježi ukupno sedam promjena, od čega su tri nova ulaza.

Uspjesi Vatrenih u dalekom Kataru i dalje oblikuju mjerenje najemitiranijih domaćih singlova u Hrvatskoj, pa tako nalazimo ukupno četiri pjesme među 40. Najviši novi ulaz (broj 27) ostvario je navijački duet Alejuandra Buendije i sastava Qatarinci Sve ću dat (Dallas Records). Alejuandro Buendija, poznat i kao  Saša Antić iz grupe TBF, ušao je na listu prvi puta od 23. studenog 2020. Tada je s pjesmom Kornjača (Dallas Records) na listi HR Top 40 boravio jedan tjedan.

Lijepo je čuti, sjajna vijest, drago mi je zbog svih koji su sudjelovali u realizaciji pjesme, i naravno i zbog radosti koje nam pruža nogometna reprezentacija“, riječi su Alejuandra Buendije za suradnju u koju je interpolirao treći stavak Minuetto Gudačkog kvinteta, op. 11, br 5 (G. 275) talijanskog klasicističkog skladatelja Luigija Boccherinija.

Boris Novković ušao je na 28. mjesto liste s novim singlom Netko laže (Croatia Records). Radi se o prvoj pjesmi s kojim zagrebački kantautor najavljuje novo diskografsko izdanje.

Osim novog singla Netko laže, Boris Novković je u proteklih 11 mjeseci objavio tri naslova s albuma Gori ulica (Croatia Records). S dvije pjesme Srebro Ti si vrag, boravio je na listi najemitiranijih domaćih singlova, provevši na njoj ukupno 11 tjedana.

Posljednji ovotjedni novitet (broj 31) ostvarili su producent Kameny i Barbara sa suradnjom Voli me (Croatia Records/Styx Production). Kameny je tako prvi puta od 2021. ušao na listu HR Top 40. Tada su njegova dva dueta boravila među najemitiranijima. Suradnja koju je Kameny ostvario s Vannom Ovo je ljubav (Croatia Records) nalazila se na listi šest mjeseci, ostvarivši najbolji plasman 22. ožujka (broj dva), dok je njegov singl s Igorom Drvenkarom Eho (radio edit) (Croatia Records/Igor Drvenkar) boravio osam tjedana među najemitiranijima.

Jako sam sretan za pjesmu ‘Voli me’ što je ušla na HR Top 40. Barbara je vrhunski vokal i osoba, a nisam ni dvojio hoće li se pjesma svidjeti publici i radijima“, izjavio je Kameny, Marina Hojsak kao autorica, a Daniel i ja u produkciji i dalje mislimo da elektronska plesna glazba ima dobru poziciju u radijskim eterima. Styx Production i Croatia Records su izdavači, a svi se mi zajedno trudimo unijeti što više plesne glazbe na domaću scenu.

Prema podacima slušanosti po regijama, pjesma Idemo Hrvatska koju izvode ZETZ, Pero Galić, Mario Roth, Ivan Penezić, Igor Delač i Giuliano predvodi regiju Središnja Hrvatska. Regija Dalmacija najviše je emitirala singl Mije Dimšić Sunce moje, dok je Opasno tvoj Saše Lozara najemitiraniji singl u regiji Grad Zagreb. U regijama Slavonija i Zagorje najviše je emitiran singl Samo se ljubit isplati u izvedbi Jelene Rozge, dok su radijske stanije regije Istra i Primorje najviše puštale pjesmu Jutrom kad se budim sastava Zaprešić Boys.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.