Navijačka pjesma Idemo Hrvatska (Croatia Records/Menart), koju izvode producent ZETZ, Pero Galić, Giuliano, Mario Roth, Ivan Penezić Igor Delač, i dalje predvodi listu najemitiranijih singlova u Hrvatskoj HR Top 40.

Zaprešić Boys ima dva singla među prvih pet, jer se na drugom i trećem mjestu nalaze njihove pjesme Jutrom kad se budim (Rubikon Sound Factory) i 8 slova (Rubikon Sound Factory/Croatia Records) s grupom Opća opasnost. Na prošlotjednoj poziciji (broj četiri) ostala je i Jelena Rozga s pjesmom Samo se ljubit isplati (Tonika), dok Top 5 zatvara Detour sa singlom Snijeg (Aquarius Records), čiji remiks potpisuje producent Denis Goldin.

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 12. prosinca do 18. prosinca 2022. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

 
S ukupno četiri tjedna na vrhu, singl Idemo Hrvatska ostvario je najduži boravak jedne navijačke pjesme na broju jedan liste HR Top 40. Euforija oko uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru i dalje se odražava na izbor domaćih singlova u hrvatskom radijskom eteru, zbog čega prva tri mjesta i dalje drže navijačke pjesme. S druge strane, izbor božićnih naslova je manji u odnosu na lani, a najviše plasiran božićni singl se nalazi na sedmom mjestu. Radi se o pjesmi Dobro jutro, Božić je (Croatia Records) u izvedbi Nele.

Na ovotjednoj listi nalazi se pet naslova namijenjenih božićnom razdoblju. U odnosu na lani, kada se u istom tjednu u rezultatima mjerenja nalazilo 13 pjesama, to je pad za 61,54%. Osim Dobro jutro, Božić je, na listi se nalaze i Sretan Božić ljubavi (Gema Produkcija) grupe Pravila igre na 16. mjestu, Božić bijeli dolazi (Croatia Records) u izvedbi Kornelije na broju 24 i U ponoć (Hit RecordsSandija Cenova na 33. poziciji.

Božićni singl Kim Verson Božićno čudo (Dallas Records), originalno objavljen na studijskom izdanju Digni ruke sve do neba, namijenjenom za djecu i mlade, debitirao je na broju 36 ovotjedne liste.

Božićno čudo je prva pjesma s albuma Digni ruke sve do neba koja se našla među najemitiranijima, a omogućila je Kim Verson prvi ulaz na listu nakon više od dvije godine. U izvještaju od 23. studenoga 2020. nalazila se u rezultatima mjerenja emitiranosti s naslovom Za malo nježnog dodira (Dallas Records).

Ova mi se pjesma zaista dogodila neplanski i odlučila sam je onako spontano snimiti pošto dugi niz godina nisam objavila niti jednu božićnu. Drago mi je da je pronašla svoj put do etera i nadam se da će ovako lijepo svirati još dugi niz godina uoči blagdana“, rekla je Kim Verson, zahvalivši se radijskim urednicima.

Ovotjedni rezultati mjerenja emitiranosti pokazali su najveći broj novih ulaza među 40 u predbožićnom razdoblju od 24. prosinca 2018. godine, kada je sedam singlova debitiralo među najemitiranijima.

Na HR Top 40 došlo je do ukupno deset promjena, od čega je šest novih ulaza.

Remiksirana verzija singla Snijeg (Denis Goldin remix) predstavlja novo izdanje grupe Detour. Postigla je najviši novi ulaz, debitiravši na petom mjestu. Originalna verzija pjesme objavljena je 31. prosinca 2013. i predstavlja jedno od najpopularnijih djela do sada, i dio je albuma A što ak’ ja… (Aquarius Records), nominiranog u pet kategorija glazbene nagrade Porin 2015.

S ulaskom novog izdanja singla Snijeg i ponovnog ulaska pjesme Nekad je bilo bolje (Aquarius Records), broj 39, među najemitiranije, Detour ima tri singla na listi HR Top 40. Osim ranije spomenutih naslova, na rezultatima mjerenja emitiranosti nalazi se i pjesma Karavan (Aquarius Records) na 14. mjestu.

Balada Vjerujem u Boga (Dallas Records), koja je ušla na broj 15, prva je pjesma s kojom je Severina ušla među 40 u razdoblju od tri godine. Zbog postignutog ovotjednog rezultata, Severina je došla među najemitiranije domaće singlove u hrvatskom radijskom eteru po prvi put od 18. studenoga 2019. i pjesme Rođeno moje (Dallas Records).

Singl Vjerujem u Boga omogućio je Severini najbolji novi ulaz od 31. prosinca 2018., kada je s baladom Imaš pravo (Dallas Records) debitirala na desetoj poziciji liste. Osim na HR Top 40, Vjerujem u Boga ušla je na broj 20 liste Croatia Songs magazina Billboard, za kojeg mjerenje vrši kompanija Luminate.

Ivana Radovniković s novim singlom Zagrljaj (Dallas Records) ušla je među najemitiranije na 25. mjestu. Ovotjedni rezultat omogućio je Ivani Radovniković ulaz na HR Top 40 po prvi put od 10. kolovoza 2020., te njezin najbolji novi ulaz u zadnjih sedam godina.

Najiskrenije me razveselila vijest da je moja pjesma ‘Zagrljaj’ ušla među najslušanije ovog prosinca. Naglašavam koliko mi taj prosinac znači jer je konkurencija žestoka, a uz sve božićne pjesme, tu su još i navijačke“, riječi su Ivane Radovniković, koja najavljuje izlazak prvog studijskog izdanja nakon gotovo devet godina, “nije me dugo bilo s novom pjesmom u eteru i zahvalna sam što je pronašla svoje mjesto. To mi kao autorici daje veliki vjetar u leđa i potvrdu, ali i ohrabrenje za predstavljanje ostalih pjesama s novog albuma.“

Među najemitiranije pjesme ovoga tjedna, na broj 30 ušao je singl Za sva vremena (Croatia Records) sastava Kumovi. Radi se o prvom ulazu grupe Kumovi na listu HR Top 40 od ljeta 2021., kada je pjesma Život si moj (Croatia Records) boravila 14 tjedana među najemitiranijima.

Međutim, Za sva vremena ostvarila je najbolji novi ulaz sastava Kumovi u posljednjih pet godina. U izvještaju od 27. studenoga 2017., singl Isti je grad (Croatia Records) debitirao je na 23. mjestu.

Ugodno smo iznenađeni što je naša nova pjesma ‘Za sva vremena’ već u prvom tjednu emitiranja ušla na službenu top listu HR Top 40. Kako se to dogodilo u konkurenciji sa navijačkim i božićnim pjesmama, taj uspjeh je tim i veći. Posebno nas raduje što na našim brojnim nastupima publika pjesmu već pjeva zajedno s nama. To je potvrda da je naša suradnja s autorom Ivanom Zakom na pravom putu i ponovo pun pogodak“, stoji u izjavi članova sastava Kumovi.

Doajen hrvatske glazbene scene Vladimir Kočiš Zec nalazi se na 32. mjestu najemitiranijih s baladom Žao mi je (Croatia Records). Ovo je prvi ulaz Vladimira Kočiša Zeca na listu od 9. svibnja 2022., kada je izašao singl Tako je to, kada se voli (Croatia Records), predstavljen na ovogodišnjem CMC Festivalu.

Drago mi je da je pjesma doživjela ulaz na HR Top 40 u moru božićnih i novogodišnjih pjesama koje se i ove godine nude slušateljstvu“, izjavio je Vladimir Kočiš Zec, “prve reakcije mojih vjernih slušatelja i glazbenih urednika vrlo su pozitivne. Nadam se da i ovaj puta nisam iznevjerio svoju publiku.

Prema podacima slušanosti po regijama, pjesma Idemo Hrvatska koju izvode ZETZ, Pero Galić, Mario Roth, Ivan Penezić, Igor Delač i Giuliano predvodi regiju Središnja Hrvatska. U regijama Slavonija, Grad Zagreb, Dalmacija, Istra i Primorje i Zagorje najviše je emitiran singl Jutrom kad se budim u izvedbi sastava Zaprešić Boys.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.