kojim se HZZ uključuje u provedbu Vladina programa “Dovesti svoju kuću u red” kojim se nastoje postići uštede energije u zgradama i radnim prostorima u vlasništvu ili najmu Vlade i njezinih ustanova.

Pismom namjere HZZ i UNDP utvrdili su suradnju na edukaciji zaposlenika i realizaciji mjera povećanja energetske učinkovitosti u objektima u vlasništvu ili korištenju HZZ-a.

S obzirom da HZZ djelatnost obavlja u 120 objekata u vlasništvu i zakupu, ukupne površine 31.000 četvornih metara, prema riječima v.d. ravnateljice Ankice Paun Jarallah očekuju se znatne uštede energije te uspostava sustavnog gospodarenja energijom u objektima Zavoda.

Projekt “Dovesti svoju kuću u red” pokrenulo je Ministarstvo gospodarstva 2008. godine, u suradnji s UNDP-om u sklopu projekta “Poticanje energetske učinkovitosti u Hrvatskoj”. U program su se prema riječima njegove voditeljice Vlaste Zanki, uključila sva ministarstva, Hrvatski sabor, Ured predsjednika Republike, Državni hidrometeorološki zavod, HBOR i druge ustanove.

Izvor: www.infopunkt.tv

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here