Premijer Milanović, ministri Grčić, Čačić i Linić sastali su se predstavnicima HUP-a.

Premijer Zoran Milanović sastao se s predstavnicima HUP-a koji su izrazili zadovoljstvo postignutim dogovorima.

“Mi smo zadovoljni, naročito prvim mjerama koje je poduzela Vlada da se smanjenjem doprinosa rastereti gospodarstvo. Postoji glava i rep kad je u pitanju investicijska politika i treba raditi na smanjenju troškova poduzetnika”, rekao je predsjednik HUP-a Ivan Ergović.


Na pitanje treba li Vlada najprije početi s reformom državne uprave ili riješiti nelikvidnost,  Ergović je odgovorio da je prvi pravi problem nelikvidnost. Slaže se s objavom liste poreznih dužnika, ali smatra kako nije dobro da se dužnike postavi na stup srama.

Poručio je da ga nije strah takve liste i kako je i on dužan, ali da se u takvim stvarima treba tražiti uzrok i posljedica.

Sastanku je naime prisustvovao i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić kako bi raspravili o svim aktualnim temama za gospodarstvo poput barijera u investicijama te poboljšanja komunikacije u pripremi zakonodavnih inicijativa u kojima je HUP jasno dao do znanja kako u svim tim promjenama želi sudjelovati.


“Sastanak je bio odličan, s konstruktivnim temama kao što su CEFTA, EFTA, razgovaralo se o problemu građevinskog sektora i to onoga dijela gdje je država u sudskim sporovima koji traju 10 do 15 godina, pa je potrebno ili ići na arbitražu ili se nagoditi kako bi se pronašlo rješenje“, rekao je Čačić.

Ministar regionalnog razvoja Branko Grčić ističe kako će Vlada razgovarati sa svima ali u konačnici ipak ona ima konačnu odluku.

Izvor: www.infopunkt.tv