U srijedu, 18. ožujka u 18 sati zagrebačka Mala scena uživo će, u sklopu inicijative „Mala scena online“, prenositi višestruko nagrađivanu predstavu „Huligan“ Marine Pejnović, Matije Šakoronje i Paška Vukasovića.

„Huligan“ je predstava koja na izravan, istinit i brutalan način, ne podilazeći publici, govori o navijačkoj subkulturi, ali i svim problemima kroz koje tinejdžeri prolaze u školi, na društvenim mrežama i stvarnom svijetu. Huligan, Zrks, završio je u popravnom domu za maloljetnike. Zrks je želio pripadati „ekipi“. Zrks je mlad i devijantan. Izgleda arogantno i samodopadno. A zapravo? Zapravo je Zrks nesiguran. Zrks se skriva. Je li Zrks uistinu huligan i koji će put odrastanja morati prijeći možete provjeriti u hit-predstavi Male scene namijenjenoj mladima od 12 godina naviše. Ovu zanimljivu, modernu i suvremenu temu obogaćuju i svima poznate pjesme Zaprešić boysa. Predstava koja baš nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Matija Šakoronja osvojio je za ulogu Zrksa čak tri nagrade: „Nagradu hrvatskog glumišta“ za najbolju mušku ulogu u kategoriji lutkarskih predstava i predstava za djecu i mlade, nagradu za najboljeg glumca na 20. jubilarnom Naj, naj, naj festivalu te nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na 22. susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade hrvatskog centra ASSITEJ. Na istom su festivalu Marina Pejnović, Matija Šakoronja i Paško Vukasović osvojili nagradu za najbolji dramski tekst.

Pristup prijenosu moguće je kupiti po cijeni od 35 kuna na sljedećem linku: https://bit.ly/2xG8Qh0. Cijena vrijedi za jedan uređaj tako da cijela obitelj može uživati u kazališnom iskustvu za cijenu jedne ulaznice!

Mala scena želi publici pružiti mogućnost uživanja u kazalištu te u ove dane krize donijeti kvalitetan i vrijedan sadržaj svima, pomoći ljudima da malo zaborave na dnevna događanja, opuste se i znaju da nisu sami.

Osim prijenosa predstava, u sklopu inicijative „Mala scena online“ na Facebook i Instagram stranici Male scene možete svakodnevno pratiti i javljanja uživo. U 10 sati Buga Marija Šimić čita priče i slikovnice za djecu, a u 18 sati se uživo javljaju Vitomira Lončar i Ivica Šimić te govore o svojim iskustvima karantene u Kini, položaju kazališta u ovo vrijeme, vrijednosti igre i mnogim drugim temama.

 

Mala scena, prepoznatljivo različito kazalište, s vama od 1986.