Ususret paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. Hrvatski paraolimpijski odbor i marketinška agencija Bruketa&Žinić&Grey predstavili su novu komunikacijsku kampanju #JesteLiUvijekVjerni, koja će u periodu do nadolazećih Paraolimpijskih igara u Tokiju skrenuti pozornost javnosti na uspjehe hrvatskih sportaša s invaliditetom. Kako odlazak i povratak paraolimpijaca ne bi ostao u sjeni Olimpijskih igara, Europskog nogometnog prvenstva ili drugih sportskih događanja u 2020., pokrenuta je kampanja koja će kroz uključivanje brojnih poznatih hrvatskih sportaša pažnju medija i javnosti u 2020. usmjeriti na treće najgledanije sportsko natjecanju na svijetu – Paraolimpijske igre.

“Ideja kampanje se naslanja na najveće sportske trenutke u hrvatskoj prošlosti i suptilno propitkuje istinsku navijačku vjernost prema svim sportašima. Ono što smo naučili kroz više od deset godina suradnje s paraolimpijcima jest da oni svakome mogu biti uzori. Ipak, javna podrška trenutno je nepošteno rezervirana samo za sportaše bez invaliditeta.“ – izjavio je Nikola Žinić.

U kampanji sudjeluju najuspješniji hrvatski paraolimpijci koji se trenutno pripremaju za Paraolimpijske igre u Tokiju. Od sportaša bez invaliditeta u kampanji se pojavljuju Goran Ivanišević, Ivica i Janica Kostelić, braća Sinković, Marin Čilić, Gordan Kožulj, Borna Čorić, Zoran Primorac, Vlado Šola, rukometaši PPD Zagreb, Dino Rađa, Damjan Rudež i brojni ostali sportaši.

Nakon što su se vratili kući s trofejima ili medaljama s najvećih svjetskih sportskih natjecanja, većina tih sportaša je dobila veliku pažnju javnosti, koja je u njima ostavila jak dojam i poruku kako njihovi rezultati nisu prošli nezapaženo. Nogometaši, košarkaši, rukometaši, vaterpolisti, skijaši, tenisači i olimpijci iz drugih sportova – svi su oni okusili kakav je to osjećaj kada vrijeme stane i oči cijele javnosti su uprte samo u njih.

Povijest proslava hrvatskih sportskih uspjeha toliko je dugačka da se teško prisjetiti ih se i sve nabrojati. Zbog toga, Hrvati često vole reći kako su uvijek vjerni svojim sportašima. No, jesu li zaista uvijek vjerni?

“Nebrojeno puta smo znali oduševiti cijeli svijet kada je riječ o pružanju podrške našim sportašima. Ovom kampanjom nastojimo podići svijesnost šire javnosti o paraolimpijskom sportu, koji svake godine u Hrvatsku donosi svjetske medalje i rekorde te nove razloge za slavlje. Naš cilj je kroz ovu kampanju slaviti uspjehe paraolimpijaca i osvijestiti stvarnu snagu paraolimpijskog sporta. Budite uz nas i gradite bolje društvo. Sportaši s invaliditetom neće iznevjeriti očekivanja. Oni su primjer i uzor. I to će zasigurno uvijek biti.” – zaključio je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.