Kraj godine donosi nam još jednu godišnju top listu najuspješnijih singlova u 2016. godini. Lista koju donosi Hrvatska diskografska udruga zbroj je 52 nacionalne top liste radijskog emitiranja HR top 40 u proteklom periodu. Prema dobivenim rezultatima pjesma grupe Detour ‘Zaljubila sam se’ pjesma je godine i nalazi se na prvom mjestu liste čime je konačno, u samoj završnici, stigla do čelne pozicije. Na drugo mjesto smjestio se Gibonni s pjesmom ‘Onako, od oka’, a na treće Nina Badrić s ‘Dani i godine’. Obje pjesme tjednima su se nalazile na samom vrhu liste te se i sada nalaze na visokim pozicijama.

Gibonni se nalazi i na četvrtom mjestu liste i to s duetom ‘Sreća’ koji izvodi s Oliverom Dragojevićem. Uspješnu godinu imao je i Pavel koji se s dvije pjesme našao u godišnjih top 10. Pravila igre na listi se nalaze s čak tri pjesme, ‘Na ulazu’, ‘Okovano srce’ te ‘Zagrli me’. S po dvije pjesme na listi našli su se i Petar Grašo, Massimo, Parni valjak te Oliver Dragojević, koji se uz duet s Gibonnijem na godišnjoj listi našao i s pjesmom ‘Gdje to piše’.

Top lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje. Kako bi dobili što preciznije podatke o tome koju glazbu Hrvati rado slušaju sustav 1Played prati emitiranje više od 130 radijskih postaja.

Način sastavljanja liste prema kojem se uz broj emitiranja kao kriteriji uzimaju i doseg i slušanost radijskih postaja omogućio je precizne i transparentne podatke. Podaci o slušanosti na osnovu kojih su postajama dodijeljeni ponderi pribavljeni su od strane nezavisne agencije, a na listi se nalaze samo aktualni hitovi i pjesme ne starije od godinu dana.

Dobiveni podaci, osim što su zanimljivim slušateljima i medijima, od velike su koristi i svima uključenima u stvaralački proces. Glazbenici i skladatelji na ovaj način mogu dobiti realne podatke o tome koliko su uspješni njihovi uraci te na koje pjesme slušatelji i radijski urednici najbolje reagiraju.

Radio je još uvijek najznačajniji medij za promociju glazbe i odlično mjerilo uspjeha najvećih hitova. Zahvaljujući sustavu 1Played Hrvatska diskografska udruga prati sve pjesme emitirane na radijskim postajama i objavljuje najbolju nacionalnu top listu singlova domaćih izvođača u proteklom tjednu.