Hej, Badnjak je obznanjuje Saša Lozar u novoj božićnoj pjesmi. Prošli tjedan je ova pjesma zaraznog takta smjestila Sašu Lozara na listu HR Top 40. Prepoznatljiv stil Luke Bulića, koji je autor pjesme, osjeća se kroz stihove o iščekivanju Božića. Bulić je Lozara smjestio u vlak na Badnjak da traži jelku u zadnji tren. Za veselu božićnu melodiju zaslužni su Predrag Martinjak Peggy i Saša Lozar, a pjesma je stigla iz Agape.

Dok Saša Lozar putuje vlakom na Badnjak, Ljubavnici su se udobno smjestili u drvenu brvnaru u spotu nove pjesme. Pjesma Poljubi me ovog Božića također je jedan od novih božićnih ulaza na listu HR Top 40. Dečki iz benda Ljubavnici na listi su se našli dva puta prošlog tjedna. Njihov singl Ništa nije slučajno, koji je izašao prije gotovo dva mjeseca, još se uvijek redovito čuje u radijskom eteru. Autor teksta i glazbe je Mario Regelja, a pjesmu izdaje Croatia Records.

Ostali novi ulazi na listi pripali su trima damama. Mia Dimšić je ostvarila prvi novi ulaz s pjesmom Pomiče se sat u izdanju Croatia Recordsa. Iz Universal Music Hrvatska je stigla nova pjesma Ivane Kindl s prizvukom glazbe 90-ih godina, koja nosi naziv Ostavljaš me samu. Iako je tvrdila da neće snimati nove pjesme, Gabi Novak je iznenadila i ove godine objavila čak dvije pjesme. Jedna od njih, Sanjaj jedini nastala je u izdanju Croatia Recordsa, a ostvarila je idući novi ulaz na listi. Za kraj se damama pridružio novi ulaz Davora Radolfija. Pjesma Voliš li me još pristigla je iz Croatia Recordsa.

Na prvom mjestu su i dalje Franka i Igor Geržina s božićnom bajkom Samo s tobom meni Božić je. Pjesma je nastala u izdanju Karpo Medije i Croatia Recordsa. Drugo mjesto zauzima Petar Grašo s pjesmom Fritula koja stiže iz Tonike. Željko Bebek je Dunavom stigao na treće mjesto liste. Pjesma je nastala u izdanju Croatia Recordsa.

Na regionalnim listama, Franka i Igor Geržina već drugi tjedan zaredom drži prvo mjesto u emitiranju u svim regijama. Samo s tobom meni Božić je najviše se emitira u Gradu Zagrebu, Istri i Primorju, Slavoniji, Središnjoj Hrvatskoj, Zagorskoj regiji i Dalmaciji.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.