Pjesma Javi se kad stigneš (Dallas Records) grupe Vatra šesti tjedan zaredom drži broj jedan liste HR Top 40.

Skokom od 20 mjesta, članovi sastava Pravila igre dospjeli su do broja dva sa singlom Kiše cijelog svijeta (Gema Produkcija) sastava. Saši Lozaru i njegovoj pjesmi Opasno tvoj (Agapa) pripala je treća pozicija, dok je na četvrtom mjestu Pavel sa singlom Dobra stvar (Dallas Records). Ovotjedni Top 5 zatvara Igor Delač s baladom Prvi ples (Do posljednjeg daha) (Croatia Records).

Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 24. listopada do 30. listopada 2022. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

 
S ovotjednim rezultatom pjesma Javi se kad stigneš je ponovila rezultat kojeg su, po broju tjedana provedenih na vrhu, ranije ove godine ostvarili singlovi Trebaš li me (Aquarius Records/Menart) u izvedbi Eni Jurišić Matije Cveka (od 30. svibnja do 4. srpnja) i Lipo mi je tu (Hit Records) u izvođenju Klape Rišpet.

Također, grupa Vatra po prvi put od 2018. i suradnje s Massimom Nama se nikud ne žuri (Dallas Records) spojila je šest i više tjedana zaredom na vrhu liste najemitiranijih singlova u Hrvatskoj.

Ovotjedna lista HR Top 40 ubilježila je devet promjena, od čega je sedam pjesama po prvi puta ušlo među najemitiranije. Od sedam noviteta, jedan singl se smjestio u Top 20.

Najviši novi ulaz ostvarili su Matija Cvek The Funkensteins s pjesmom Ne moram ni ja (Menart), ostvarivši šesto mjesto. Riječ je o prvom singlu kojim Matija Cvek najavljuje drugi studijski album nakon Izbirljivo i slučajno (Menart).

Na listi HR Top 40 ovoga tjedna Matija Cvek ima tri pjesme na kojima sudjeluje kao izvođač i sa svima se smjestio u Top 10. Osim pjesme Ne moram ni ja, među najemitiranijim domaćih singlovima u hrvatskoj radijskom eteru nalaze se dva njegova dueta. Na sedmom mjestu nalazi se suradnja s Jelenom Rozgom Zar je ljubav spala na to (Tonika), dok je na osmoj poziciji zajednički singl s Eni Jurišić Trebaš li me. Pjesma je tijekom 2022. godine ostvarila 19 tjedana boravka na vrhu mjerenja radijske popularnosti.

Uz to što osobno izvodi tri singla, Matija Cvek je autor još jedne pjesme u Top 10 ovotjednog mjerenja. Na broju devet nalazi se singl Izbor je tvoj (Croatia Records) u izvedbi Damira Kedže, za koju je Matija Cvek supotpisao tekst.

Jelena Rozga je debitirala među najemitiranijima s akustičnom obradom pjesme Grizem (Tonika) na 27. poziciji. U pitanju je singl originalno objavljen 2011. na studijskom izdanju Bižuterija (Hit Records/Tonika), a sada je odabran kao jedan od 19 pjesama koje će se naći na akustičnom albumu Jelene Rozge Minut srca mog.

Na broju 29 na listu je ušao singl Kuća (Croatia Records) kojim Lu Jakelić najavljuje izlazak drugog studijskog albuma Šesto čulo (Croatia Records) krajem studenog. Pjesma Kuća donio je najbolji rezultat prvog tjedna za Lu Jakelić od prosinca 2020., kada je suradnja s Josipom Palametom Božić si ti (Croatia Records) debitirala na 20. mjestu.

Zahvalna sam svim radijskim ljudima koji su ‘Kuću’ uvrstili u liste i predstavili ju slušateljima. Osim publike, nama autorima strašno je značajna i potpora urednika koji će svjesno odabrati i širiti iskrenu i dobru glazbu. U svoju glazbu vjerujem još malo više, kada vidim da je podržana i na ovaj način“, riječi su Lu Jakelić.

ToMa je s autorskom pjesmom Budala ja (Dallas Records) ostvario 30. najbolji rezultat ovotjednog mjerenja. Time je ToMa ostvario svoj ukupno drugi ulaz na listu i prvi od veljače 2021. godine. Tada je na hrvatskom izboru za Eurosong, festivalu Dora 2021. predstavio singl Ocean of Love (hrv. Vrijeme je) (Dallas Records), koja je kasnije boravila devet tjedana na listi HR Top 40.

Drago mi je vidjeti rezultate i reakcije koje je polučila moja nova pjesma“, izjavio je ToMa, “nekako sam prirodno imao i tremu oko objave pjesme jer sam autor i teksta i glazbe, ali već na prve reakcije publike me strah prošao te sam shvatio da je ova pjesma bila dobar izbor. Drago mi je i zahvalan sam na svim urednicima koji su pjesmu predstavili u eteru svojim slušateljima. Drago mi je što pjesma dolazi do ljudi!

Svoj drugi ulaz na listu ostvario je i Antonio Perina s novom pjesmom Dobar osjećaj (Croatia Records). Ranije je boravio među najemitiranijima sa singlom Otplešimo u san (Croatia Records), s kojim je debitirao 8. kolovoza.

Nakon uspjeha prethodne pjesme ‘Otplešimo u san’ koja je provela 6 tjedana na ljestvici HR Top 40, jako me je razveselila vijest da je novi singl ‘Dobar osjećaj’ također ušao u lijepo društvo 40 najemitiranijih singlova“, kazao je Antonio Perina, zahvalivši se radijskim urednicima, “ovakvi trenutci djeluju vrlo motivirajuće. Veseli nas vidjeti gdje će dalje pjesma ploviti. Dok ta plovidba traje, u međuvremenu vrijedno radim na novom materijalu.

S baladom Ruka u ruci (Dallas Records) sastav Cambi. je debitirao an 35. mjestu. Radi se o nasljednici pjesme Od milijun samo jedna (Dallas Records), s kojom je grupa Cambi. provela 26 tjedana na listi HR Top 40. Time je četveročlani sastav u 2022. godini boravio na listi s tri različite pjesme. S jednom od njih, a radi se o baladi Zaljubljen (Dallas Records), predstavljenoj na Dori 2021., četiri tjedna držali su titulu najizdržljivijih (od 31. siječnja do 21. veljače).

Jako smo sretni i ponosni sto je naša pjesma ušla u Top 40. S pjesmom ‘Ruka u ruci’ te hitova ‘Zaljubljen’ i ‘Od milijun samo jedna’ zaokružili smo trilogiju ljubavnih balada“, poručili su iz grupe Cambi., “ovim putem se želimo zahvaliti svim slušateljima i urednicima koji su prepoznali pjesmu, jer upravo nam vi dajete motiv i želju za stvaranjem i snimanjem novih pjesama!

Posljednji novitet ovoga tjedna jest singl Život kao rijeka (Croatia Records) u izvedbi Gorana Bareta, koji je debitirao na 37. mjestu. Radi se o naslovnoj pjesmi za film Šesti autobus redatelja Eduarda Galića, koji je službeno predstavljen na ovogodišnjem 69. izdanju Pula Film Festivala. Pjesma Život kao rijeka donijela je Goranu Baretu prvi ulaz među najemitiranijima od 2017. i singla Osvijesti me (Croatia Records).

Osim na listi HR Top 40, radove Gorana Bareta često se mogu pronaći i na Top-listi prodaje domaćih albuma. Početkom godine (izvještaj od 2. veljače), kompilacija Greatest Hits Collection (Croatia Records), na kojoj su objedinjeni hitovi Gorana Bareta kao samostalnog izvođača i članova grupā Majke i Plaćenici, našla se na vrhu mjerenja najprodavanijih domaćih izdanja.

Prema podacima slušanosti po regijama, pjesma Javi se kad stigneš u izvođenju grupe Vatra predvodi regije Dalmacija, Zagorje, Središnja Hrvatska, Slavonija i Istra i Primorje. U regiji Grad Zagreb najemitiranija pjesma je NLO koju izvode Miach i Hiljson Mandela.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.