Prošlotjedni podaci o radijskom emitiranju domaće glazbe na HR Top 40 doveli su nekoliko novih singlova, zatim neke od popularnih pjesama vratili na listu, a zabilježen je i jedan skok na listi koji pripada skupini Urban & 4 te njihovoj pjesmi Iskra u izdanju Cepelin Medije i Croatia Recordsa.

Nakon pet tjedana na listi, spomenuti je singl postigao zamjetan uspjeh u domaćem radijskom eteru te tako postigao najveći skok na listi s pomakom od 19 pozicija. Pjesma je nastala u atmosferi doma uz akustičnu gitaru, a takav je kreativni duh prenesen i na pripadajući videospot koji je snimljen gotovo uživo u studiju G.I.S. pokraj Rijeke. Damir Urban potpisuje glazbu i tekst, dok je zajedno sa svojom četvorkom zaslužan za aranžman pjesme.

Broj 1 i ovog je puta zadržala Mia Dimšić sa singlom Cesta do sna, na drugome je mjestu slijede Igor Delač i Ivan Zečić (ZETZ) s pjesmom U ritmu ljubavi, a oba singla stižu iz kuće Croatia Records. U TOP 3 popeo se i Fluentes s Ljetnom haljinom u izdanju Menarta, novim singlom koji je također zarazio domaći eter.

Niz glazbenih uspjeha na aktualnoj listi HR Top 40 nastavlja mladi Marko Kutlić s novim singlom Samo ljubav u izdanju Hit Recordsa, s kojim je ostvario najviši ulaz na listu. Nova Markova skladba predstavlja sljedeću u nizu uspješnica s kojima se dosad predstavio domaćoj publici, a nosi i ovaj put autorski potpis Marka Vojvodića i Igora Ivanovića koji su zaslužni za glazbu, tekst, aranžman i produkciju. Pjesma koja slavi ljubav daje naslutiti da će ovoga ljeta biti jedna od iznimno popularnih u domaćem radijskom eteru.

Među novim ulazima nalazi se i Nikolina Tomljanović s pjesmom Dolazim po tebe u izdanju Dallas Recordsa te David Temelkov sa singlom Sve je prolazno osim tvoje ljubavi koji izdaje Hit Records. Na listi se našlo i pet povrataka – Lu Jakelić sa singlom Domine, Ivana Kovač i njezina pjesma Za mene, Vladimir Kočiš Zec, Neno Belan, Boris Novković, Denis Dumančić, Sandro Bastiančić te njihov hit To te ja pitam, Colonia uz Ljetni dan i Vanna sa singlom U tebi.

Na regionalnim listama emitiranja u Hrvatskoj, Mia Dimšić najslušanija je u Središnjoj Hrvatskoj, Slavoniji i Dalmaciji s pjesmom Cesta do sna. Saša Lozar i njegov singl Budi najviše su se emitirali u Gradu Zagrebu te Istri i Primorju, dok su Nina Donelli & Tarapana Band s pjesmom Genijalno bili najpopularniji u regiji Zagorja.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.