Prošli tjedan radijskim eterom osjetio se dašak svježine. Mogli smo čuti čak osam novih pjesama, što znači da ovog tjedna HR Top 40 obiluje novim ulazima.

Prva u nizu novih ulaza je pjesma Da biram omiljenog baršunastog vokala Nine Badrić. Balada u izdanju Aquarius Recordsa objavljena je ususret velikom Ninom koncertu u Areni Zagreb. Da biram izdana je, prema riječima Nine, „bez neke posebne pompe, video spota ili najave“, pjesma je odgovor sama za sebe.

Hej, sanjalice. Važno je da sanjaš. Važno je da imaš plan. I da se tiho nadaš, poručili su iz Elementala. Sanjari su prepoznali svoju himnu i pjesmu lansirali na visoko deveto mjesto liste HR Top 40 te je pjesma drugi novi ulaz na listi. Pjesma u izdanju 383 Recordsa i Umjetničke Organizacije Elemental dobila je i simpatični ilustrirani videospot za koji su zaslužni Klošarenilo i Nevio Smajić.

Luka Nižetić je kroz čitavu svoju karijeru dosljedan planu- rasplesati slušateljstvo. Zato ne čudi da je i nova pjesma Život je let puna pozitivnih stihova popraćenih ritmičnom i zabavnom melodijom. Pjesmu izdaje Dallas Records, a na listi je ovog tjedna treći novi ulaz.

Luku Nižetića slijedi nova snaga na sceni, simpatični i talentirani pobjednik ovogodišnjeg Voicea Vinko Ćemeraš. Mladi pjevač postigao je četvrti novi ulaz na listu s pjesmom Pelin i med. Pjesma legendarnog Dine Dvornika Vinku je donijela pobjedu u finalu showa, a emocionalna izvedba te večeri pretečena je u prvi Vinkov studijski singl. Pjesmu izdaje Universal Music Hrvatska.

„Stvarno sam presretan i počašćen što se “Pelin i med” toliko vrti i jer je suradnja sa Skansijem, koji je povjerio po drugi put ovu pjesmu, odmah ispala tako dobra da smo u HR top 40 listi. Ovo nam je dokaz da smo napravili nešto jako dobro i hvala svima na puštanju pjesme!“, izjavio je Vinko.

Vanna je odabrala pravi trenutak za Loš trenutak. Riječ je o predivnoj baladi zanimljivog naziva – Loš trenutak, koju smo prošlog tjedna mogli često čuti u eteru. Pjesma je autorsko djelo pjevačice iznimnog vokala te ovotjedni peti novi ulaz na listi. Loš trenutak izdaje Croatia Records, a pjesma možemo pronaći na Vanninom aktualnom albumu Izmiješane boje koji je nominiran za nagradu Porin u čak dvije kategorije- Najbolji album godine i Najbolji pop album.

Croatia Records potpisuje i idući novi ulaz na listu. Pjesmu Ti si moj rođendan publici je početkom mjeseca predstavio omiljeni Vladimir Kočiš Zec. Pjevač i skladatelj zaslužan je za glazbu ove ugodne i optimistične pjesme, a tekst je napisao Nenad Ninčević.

Indira Levak zapalila je pozornicu ovogodišnje Dore s pjesmom You will never break my heart. Prošlog tjedna energija s pozornice proširila se radijskim eterom, pa je Indiri pripao sedmi novi ulaz na HR Top 40.

Posljednji novi ulaz također stiže s pozornice Dore i nosi ime Više od riječi. Pjesmu izvodi Bojan Jambrošić dok je za glazbu i tekst zaslužna Antonija Šola.

Prvo mjesto na listi zauzima grupa Vatra s pjesmom koja budi nostalgiju za djetinjstvom i nosi ime Sva naša ljeta, a izdaje ju Dallas Records. Pobjednička pjesma Dore Divlji vjetre Damira Kedže ovog tjedna zauzima drugo mjesto na listi. Pjesmu je nastala u izdanju Croatia Recordsa. Iz kuće Aquarius Recordsa stiže najviši ulaz, pjesma Nine Badrić Da biram.

Na regionalnim listama grupa Vatra još uvijek ima titulu najemitiranijih u većini regija. Pjesma Sva naša ljeta najviše se slušala u Gradu Zagrebu, Istri i primorju, Slavoniji, Središnjoj Hrvatskoj i Zagorskoj regiji. U Dalmaciji se pak prošlog tjedna najviše slušala pjesma Damira Kedže Divlji vjetre.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.