Singl Trebaš li me (Aquarius Records/Menart) u izvedbi Eni Jurišić i Matije Cveka vratio se na vrh liste HR Top 40 nakon devet tjedana od zadnjeg boravka. Time je ova pjesma ostvarila svoj 17. broj jedan liste najemitiranijih domaćih singlova u hrvatskom radijskom eteru.

Klapa Rišpet sa singlom Lipo mi je tu (Hit Records), nakon sedam tjedana boravka na vrhu, nalazi se na drugom mjestu. Na trećoj poziciji ostala je pjesma Jube moja znaj (Dallas Records), koju izvode Neno Belan i Fiumens. Krug pet najemitiranijih zatvaraju Jelena Rozga i Matija Cvek s obradom pjesme Zar je ljubav spala na to (Tonika) na broju četiri i Natali Dizdar sa singlom Zadnji dan ljeta (Aquarius Records), na petoj poziciji.

Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 29. kolovoza do 4. rujna 2022. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

 
S ovotjednim brojem jedan, sedamnaestim ukupno, Eni Jurišić i Matija Cvek nalaze se na drugom mjestu po broju provedenih tjedana na vrhu liste HR Top 40. Jedini singl koji je proveo više tjedana na vrhu od njih jest Mali krug velikih ljudi (Aquarius Records) u izvedbi Massima s 30 neuzastopnih tjedana, počevši s izvještajem od 15. lipnja 2020. godine.

Otkako se 7. veljače prvi put pojavila na listi HR Top 40, pjesma Trebaš li me nijednom nije izašla iz Top 3 najemitiranijih hrvatskih singlova u domaćem radijskom eteru. Osim na radiju, Trebaš li me ostvaruje dobar rezultat na platformama za glazbeni streaming.

Duet Eni Jurišić i Matije Cveka našao se i na trećem mjestu liste Croatia Songs magazina Billboard (u izvještajima s datumima od 26. veljače, 5. ožujka i 12. ožujka), koje donosi rezultate mjerenja slušanja hrvatske publike na streaming servisima. Tako je do danas zabilježio preko 453 tisuće streamova na servisu Spotify, a službeni video ima preko 3,7 milijuna pregleda.


Jelena Rozga i Matija Cvek ostvarili su najviši novi ulaz
U odnosu na protekli tjedan, ovotjedna lista ubilježila je devet promjena, od čega je pet novih ulaza.

Najviši novi ulaz ovoga tjedna (četvrto mjesto) ostvarili su Jelena Rozga i Matija Cvek s obradom singla grupe Magazin Tife iz 2001. godine Zar je ljubav spala na to (Tonika). S ovim rezultatom Matija Cvek ima dva singla među pet najemitiranijih na domaćem radijskom eteru.

Zadnji puta kada je jedan hrvatski izvođač imao dva naslova u Top 5, dogodio se u izvještaju od 8. ožujka 2021. Tada je Albina, koja je netom pobijedila na Dori 2021., među pet najemitiranijih boravila s Tick-Tock (Universal Music Hrvatska) na broju jedan i Tick-Tock (local version) (Universal Music Hrvatska) na petom mjestu. Međutim, kako se radi o dvije verzije iste pjesme, onda se moramo vratiti izvještaju s datumom od 7. listopada 2019. Tada je Marko Kutlić boravio u Top 5 s pjesmom Sreća (Hit Records) na broju četiri i Samo ljubav (Hit Records) na petoj poziciji.

Zar je ljubav spala na to prvi put je emitirana na rođendan Jelene Rozge (23. kolovoza), s jednotjednim ekskluzivnim emitiranjem na Narodnom radiju. S obradom ovog hita iz 2001., dok je bila glavni vokal grupe Magazin, Jelena Rozga najavila je objavu akustičnog albuma, na kojem je obradila 19 pjesama iz rane faze svoje 26-godišnje karijere. Ideju da Tifu zamijeni Matija Cvek, došla je prilikom slaganja aranžmana.

Bruno Krajcar i Jurica Pađen ovoga tjedna ostvarili su drugi najviši novi ulaz sa singlom Čovječe ne ljuti se (Croatia Records), i to na 16. mjestu. Ovo je prvi put u zadnjih pet godina da se istarski glazbenik Bruno Krajcar našao na listi, dok je Jurica Pađen zadnji put bio na listi u izvještaju od 8. kolovoza kao član grupe 4 Asa s pjesmom Tamo di su palme (Croatia Records).

Drago mi je da su radijski urednici i slušatelji prepoznali poruku koja je dobro došla u vremenu kad se ljudi posvađaju zbog raznih sitnica“, izjavio je Bruno Krajcar, “ljutnja često zasjeni razum, a kad čovjek nije ljut on donosi dobre odluke. Lijepo je vidjeti da smo Jurica Pađen i ja barem malo razveselili ljude, a nas je razveselilo što je slijedom toga pjesma ‘Čovječe ne ljuti se’ našla svoje mjesto na hrvatskoj top ljestvici.

Na broju 19 ovoga tjedna na listi se našla pjesma Mijenjam se (Croatia Records) riječke umjetnice Mije Negovetić. Pjesma, čiji je spot izazvao veliku pažnju javnosti i trenutno broji oko 266 tisuća pregleda na platformi YouTube. Mia Negovetić je tijekom ožujka ove godine tri tjedna boravila među 40 sa singlom Forgive Me (Oprosti) (Croatia Records), predstavljenim na Dori.

Jako mi je drago da je publika prepoznala pjesmu i da su se našli pojedinci koji ju razumiju do njezine srži“, kazala je Mia Negovetić, “moram priznati da sam zaista ponosna na sebe i svoj tim i u naše ime se zahvaljujem.”

Preostala dva nova ulaza nalaze se među 30 najemitiranijih singlova u domaćem radijskom eteru. Na broju 29 nalazi se grupa Džentlmeni s pjesmom Zavedi me (Croatia Records), predstavljenom na ovogodišnjem izdanju požeškog festivala Zlatne žice Slavonije. Grupa Tragovi nalaze se na 30. mjestu ovotjedne liste s pjesmom Nota života (Croatia Records), najavnim singlom prvog studijskog albuma Na staroj adresi.

Prema podacima slušanosti po regijama, pjesma Trebaš li me u izvođenju Eni Jurišić i Matije Cveka predvodi regije Grad Zagreb, Slavonija, Središnja Hrvatska i Zagorje. U regiji Dalmacija najemitiraniji singl je Lipo mi je tu u izvođenju Klape Rišpet, dok Neno Belan i Fiumens s Jube moja znaj predvodi regiju Istra i Primorje.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.