Parni valjak i Igor Drvenkar su s baladom Sad kad znaš (Croatia Records) ostali na vrhu liste HR Top 40.

Duet Marka Škugora i Danijele Martinović Ono nešto (Zvuci Mediterana) popeo se na broj dva, a skok s 20. na treće mjesto (17 mjesta) ostvario je Leteći odred s pjesmom Tajna (Croatia Records). Damir Kedžo (Sreća to je kada te imamCroatia Records) je ostao je na četvrtoj poziciji, kao i Vanna (NavikaCroatia Records) na petom mjestu.

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 20. do 26. studenoga 2023. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

 
Ovim rezultatom, singl Sad kad znaš postao je osmi naslov koji je na broju jedan liste najemitiranijih proveo dva ili više tjedana u ovoj godini. Prije balade benda Parni valjak i Igora Drvenkara, zadnja pjesma koja je imala dva uzastopna tjedna na vrhu bila je Meni treba tako malo (Dallas Records) u izvedbi grupe Vatra.

Isto tako, Parni valjak i Igor Drvenkar jedini su izvođači koji su imali dvije snimke na vodećoj poziciji minimalno dva tjedna. Zadnji izvođač koji je u jednoj godini imao višestruke tjedne na prvom mjestu s dvije različite pjesme bila je Franka s baladom Sve dok sanjaš (Karpo Media/Croatia Records, od 11. do 25 studenoga 2019.) i božićnim singlom Samo s tobom meni Božić je (feat. Igor Geržina, Karpo Media/Croatia Records, od 16. do 30. prosinca 2019.).

Ovoga tjedna lista bilježi deset promjena. Među 40 najemitiranijih debitiralo je šest snimaka.

Najviši novi ulaz ostvarili su Miach i Grše s duetom Led (yem), koji su se našli na broju sedam. Time su i Miach i Grše ostvarili svoj najbolji rezultat kao novitet na listi.

Kada pogledamo ranije rezultate, dosadašnji najbolji ulaz Miach je imala sa singlom SMS (Aquarius Records, broj 19 u izvještaju od 20. ožujka 2023.), dok je Grše s pjesmom Mamma Mia (yem) ušao 22. svibnja na 16. mjestu. Kako se singl Mamma Mia još uvijek nalazi na HR Top 40 (broj 31), Grše je jedan od dva izvođača s dvije snimke među 40 (uz Prljavo kazalište).

Jako mi je drago da je pjesma odmah u prvom tjednu emitiranja dobila podršku radijskih postaja i ušla na tako visoku poziciju u HR Top 40. Hvala svima na slušanju, na puštanju i na podršci, puno mi znači!“, izjavila je Miach.

Na 13. poziciji ušla je suradnja Marka Kutlića i Lu Jakelić 21 gram (Croatia Records). U pitanju je pjesma objavljena povodom izlaska drugog albuma Marka Kutlića Poleti ptico (Croatia Records).

Ulazom dueta 21 gram, Lu Jakelić je ostvarila svoj najbolji rezultat kao novitet među najemitiranijima, nadmašivši novi ulaz singlova Zidovi (Croatia Records, 29. studenoga 2021.) i Božić si ti (feat. Josip Palameta, Croatia Records, 28. prosinca 2020.), koji su ušli na 20. mjesto. S druge strane, ovo je prvi ulaz Marka Kutlića od pjesme s Leom Deklevom Sami (Croatia Records/Aquarius Records, 18. rujna) i njegov ukupno peti duet na HR Top 40 u šest godina.

Jako smo sretni što je pjesma samo u tjedan dana ostvarila ovakav dojam. Prišli smo pjesmi prirodno i iz ljubavi prema priči i trudili se da na taj način ona ostvari rezultate“, riječi su Lu Jakelić, “zahvalni smo svim urednicima i radijskim ekipama koje podržavaju duet i veselimo se pjesmu izvoditi uživo s publikom.

Poslije 20 mjeseci, među najemitiranije se vratio Vjeko. U pitanju je novi singl Neobranjivo (Aquarius Records) koji je ušao na broj 21. Time je balada Neobranjivo postala Vjekovo sedmo izdanje na HR Top 40 od 2017. godine te prvo od snimke Nije kraj (Aquarius Records, pet tjedana tijekom 2022.) u rezultatima mjerenja emitiranja.

Ulaz među najemitiranije nakon 20 mjeseci bilježi i Dino Merlin s pjesmom Skoro će zima (Magaza/Croatia Records, broj 26). Radi se o njegovom prvom singlu nakon više od godinu i pol dana (Krive karteMagaza/Croatia Records) i jednoj od dviju njegovih pjesama koje su simultano objavljene u istome tjednu. Naime, uz baladu Skoro će zima, Dino Merlin je objavio zajedničku pjesmu s Markom Louisom Ne radujemo se.

Već pri izlasku, balada Skoro će zima dospjela je među najgledanije videospotove u Hrvatskoj na platformi YouTube, gdje trenutno ima preko 1,6 milijuna pregleda.

Roko Vušković (U srcu momCroatia Records/Bonton Music) je ušao na 29. mjesto HR Top 50. Riječ je o ukupno šestom ulazu na listu za Roka Vuškovića i prvom nakon obrade uspješnice Toše Proeskog Pratim te (Croatia Records/Bonton Music, 13. veljače).

Objava singla U srcu mom prati izlazak prvog studijskog izdanja Roka Vuškovića Mali koraci (Croatia Records/Bonton Music).

Veseli me što je pjesma već u prvom tjednu ušla na top listu, to je sjajna vijest obzirom da je prije nekoliko dana objavljen moj debitantski studijski album ‘Mali koraci’ koji smo obilježili koncertnom promocijom na kojoj se mom bendu pridružila bras sekcija“, poručio je Roko Vušković, “htio bih zahvaliti svim glazbenim urednicima što ju emitiraju, velika su podrška! Nastavljam radijsku i televizijsku promociju albuma, a usporedno radim na novom materijalu i sviram s mojim bendom.

Poslije gotovo tri mjeseca, novi ulaz bilježi Jure Brkljača. U pitanju je pjesma Sve je prolazno (Hit Records), koja je ušla na 30. poziciju rezultata mjerenja emitiranja. Ovim rezultatom, Jure Brkljača ostvario je četvrti ulaz na HR Top 40 u 2023. godini, što je najveći broj za zadarskog pjevača otkako se predstavio hrvatskoj javnosti. Ranije, najveći broj ulaza (tri) ostvario je 2018., 2020. i 2021. godine. U prvih 11 mjeseci ove godine ušao je sa snimkama Sreća je propast za tuguIsti ka i ti (feat. Dino Petrić) i Treba znati reći kad je kraj.

Želim zahvaliti svim urednicima koji su prepoznali i podržali novu pjesmu ‘Sve je prolazno’ koja je stilski drugačija od svega dosad. Nadam se da će pjesma naći svoj put do srca ljudi“, izjavio je Jure Brkljača.

Ovoga tjedna bilježimo dvije snimke sa skokom od 20 i više mjesta. U pitanju su pjesme Tišina u meni (Fluentes feat. Dora i Nera, Menart, 20 mjesta – s broja 34 na broj 14) i Ženska snaga (Lorena, Tonika, 21 mjesto – s broja 31 na broj 10). Upravo je singl Ženska snaga u izvedbi Lorene snimka s najvećim pomakom ovoga tjedna te time postao sedmi ovogodišnji naslov sa skokom od 20 i više mjesta. Zadnja pjesma koja je skočila više od 20 mjesta bila je Između nas (Menart) grupe Heidi šeće psa (25. rujna – 26 mjesta).

Najizdržljiviji singl je balada Stare navike (IDM Music, broj 32) sastava Prljavo kazalište koja broji 35. tjedan mjerenja emitiranja.

Prema podacima slušanosti po regijama, singl Sad kad znaš u izvedbi grupe Parni valjak i Igora Drvenkara predvodi svih šest regija – Dalmacija, Grad Zagreb, Istra i Primorje, Slavonija, Središnja Hrvatska i Zagorje.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.