Pjesma Bye Bye (Menart) u izvedbi Noelle četvrti tjedan zaredom predvodi listu najemitiranijih singlova u Hrvatskoj HR Top 40. Time je Noelle postala prvi ženski solo izvođač nakon 20 mjeseci koja je spojila četiri ili više uzastopnih tjedana na broju jedan rezultata mjerenja.

Suradnja grupe Buđenje Matije Cveka Oprostija bi sve (Croatia Records) popela se na drugu poziciju, a singlu Zamisli (Aquarius Records) u izvedbi Massima pripalo je treće mjesto. Jelena Rozga s pjesmom Samo se ljubit isplati (Tonika) došla je na broj četiri, dok Top 5 zatvara Vatra s baladom Javi se kad stigneš (Dallas Records).

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 30. siječnja do 5. veljače 2023. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

 
Prije Noelle i njezine pjesme Bye Bye, zadnji ženski samostalni umjetnik s najmanje četiri tjedana zaredom na vrhu liste bila je Nina Badrić s pjesmom Ja još uvijek imam istu želju (Aquarius Records). Debitiravši na listi 14. lipnja 2021., singl Ja još uvijek imam istu želju boravila je ukupno 16 tjedana na vodećoj poziciji.

Nina Badrić ujedno je jedini ženski izvođač koja je provela više od četiri uzastopna tjedna na broju jedan s tri singla. Osim Ja još uvijek imam istu želju, na vrhu mjerenja provele su Rekao si (Aquarius Records) s 12 tjedana zaredom (od 1. listopada do 17. prosinca 2018.) i Volim te, volim (Aquarius Records) s pet tjedana uzastopce (od 8. srpnja do 5. kolovoza 2019.).

Uz Ninu Badrić i Noelle, četiri ili više tjedana zaredom na prvom mjestu provele su Albina sa singlom Tick-Tock (Universal Music Hrvatska) s pet tjedana i Mia Dimšić s pjesmom Cesta do sna (Croatia Records) s četiri tjedna.

Ovoga tjedna bilježimo sedam promjena na listi, od čega su dva noviteta.

Najviši novi ulaz (broj 17) ostvario je Roko Vušković s baladom Pratim te (Croatia Records), čime je ostvario svoj prvi ulaz na listu od singla Nema sile te (Croatia Records) krajem srpnja 2022. godine.

Radi se o pjesmi koju je u originalu objavio makedonski pjevač Toše Proeski 2005. godine. Verzija singla Pratim te u izvedbi Roka Vuškovića je objavljena na rođendan prerano preminulog makedonskog umjetnika u sklopu projekta CMC Televizije CMC Stars kojim ranije snimljene pjesme imaju novo čitanje. Zadnja pjesma iz ovog projekta koja se našla na HR Top 40 bila je obrada Gibonnijeve pjesme Suviše sam njen u izvedbi Marka Kutlića, provevši ukupno 11 tjedana među najemitiranijima (od 27. travnja do 4. srpnja 2022.).

Jako sam sretan da je moja obrada pjesme ‘Pratim’ te došla do velikog broja publike. Drago mi je da Tošina glazba i sjećanje na njega još uvijek u ljudima budi predivne uspomene“, izjavio je Roko Vušković, “sretan sam da sam imao prilike obraditi jednu takvu pjesmu i udahnuti joj neku novu energiju u nekom novom vremenu.

Svoj prvi ulaz na listu HR Top 40 (broj 40) ostvarila je Patricia Gasparini i to s midtempo baladom I Will Wait (Menart), predstavljenom za potrebe izbora Hrvatske za Eurosong Dora 2023. Time je singl I Will Wait ukupno deveti s ovogodišnjeg izdanja Dore koji se našao među najemitiranijima, nakon što je prošli tjedan (6. veljače) ušlo osam pjesama. Od prošlotjednih novih ulazaka s Dore, ostalo je njih sedmero, dok je jedan naslov – Nevera (Lei, lei) (Universal Music Hrvatska) grupe Harmonija disonance – ispao iz ovotjednih rezultata.

Od povratka hrvatskog nacionalnog izbora za Pjesmu Eurovizije, na pet izdanja je predstavljeno 78 pjesama – 2019. i 2020. na Dori se natjecalo 16 naslova, 2021. i 2022. četrnaest pjesama je bilo u konkurenciji, dok je ove godine 18 izvođača bilo u natjecanju. Od 78 pjesama, njih 38 se kroz proteklih pet godina našlo među najemitiranijima, a najveći broj (9) došlo je s ovogodišnje Dore.

Nakon prošlotjednog ulaza među najemitiranije, balada Moja duša (Dallas Records) sastava Cambi. popela se s 26. na 12. poziciju, čime je ostvarila najveći skok ovoga tjedna. Drugi uzastopni tjedan titulu najizdržljivijeg singla na HR Top 40 drži Čuvam ljubav (Hit RecordsTonyja Cetinskog.

Prema podacima slušanosti po regijama, pjesma Zamisli u izvedbi Massima predvodi regije Dalmacija, Grad Zagreb, Istra i Primorje i Središnja Hrvatska. Singl NLO koju izvode Miach i Hiljson Mandela najemitiraniji je u regiji Slavonija, dok je u regiji Zagorje najviše emitirana pjesma Samo se ljubit isplati u izvedbi Jelene Rozge.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.