Čak šest novih pjesama obogatilo je radijski eter, prema prošlotjednim podacima. Među njima, istaknuli su se dečki iz Pravila igre koji su ostvarili najviši ulaz na listu HR Top 40 pjesmom Samo zbog nje. Pravila igre su prošli tjedan objavili spot za pjesmu o kojem široka publika ne prestaje brujati, a radnja je smještena na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu s kojim je bend pokrenuo prvi ovakav projekt u Hrvatskoj.

Pjesma je proizašla iz suradnje povodom nadolazećeg 100. rođendana EFZG-a, a pjesma je ubrzo postala hit među studentima zbog autentičnosti. Naime, dva člana Pravila igre su bivši studenti EFZG-a, te su donedavno i sami tamo proživljavali ljubavne (ne)zgode. U snimanju je sudjelovalo više od 1000 studenata te zaposlenika fakulteta, čime su članovi benda ispisali neke nove stranice povijesti EFZG-a. Sama pjesma u kratkom je roku postala zarazni radijski hit i omiljeni izbor radijskih urednika, čemu svjedoči i direktan ulazak među 40 najemitiranijih u Hrvatskoj. U izdanju Gema Produkcije, pjesma je nastala pod perom Sonje Buljan koja potpisuje tekst pjesme, a za glazbu je zaslužan Miro Buljan.

Goran Belošević, bubnjar i menadžer benda, zadovoljan je reakcijama publike:

“Iznimno nam je drago što je pjesma ušla na 18. mjesto odmah u prvom tjednu emitiranja. Posebno nas veseli da je to baš ova pjesma jer se radi o jednoj do sada neviđenoj suradnji na našim prostorima. Od srca hvala svim radijskim urednicima na podršci te što su prepoznali našu ljubav i nostalgiju za studentskim danima“, izjavio je.

Prvo mjesto na listi još jednom zauzima Franka s pjesmom Sve dok sanjaš u izdanju Croatia Recordsa i Karpo Medije. Slijede je Mia Dimšić i Marko Tolja te njihov singl Sva blaga ovog svijeta, dok su se na trećem mjestu smjestili grupa Vigor i Mejaši s pjesmom Suzana također u izdanju Croatia Recordsa.

Novi ulazi na listi pripali su i Neli s pjesmom Neke ljubavi, zatim Slavonia Bendu i singlu Dalje od mene, a listi se pridružuje i Detour s pjesmom Slike o našim danima. Među najemitiranije ušli su i Davor Borno i pjesma Živote moj te Severina s pjesmom Rođeno moje.

Na regionalnim listama, Ljubavnici su s pjesmom Ništa nije slučajno najemitiraniji u regiji Zagorja, dok je Franka s pjesmom Sve dok sanjaš zauzela broj 1 u svim ostalim regijama – Gradu Zagrebu, Središnjoj Hrvatskoj, Slavoniji, Dalmaciji te Istri i Primorju.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.