Pjesma Lipo mi je tu (Hit Records) u izvedbi Klape Rišpet treći tjedan zaredom nalazi se na vrhu liste HR Top 40.

Eni Jurišić & Matija Cvek sa singlom Trebaš li me (Aquarius Records/Menart) peti tjedan zaredom je druga najemitiranija pjesma na domaćim radijskim stanicama. Na treće mjesto vratili su se Neno Belan i Fiumens Jube moja znaj (Dallas Records), dok je na broju četiri grupa Pravila igre Feeling (Gema Produkcija). Krug pet najemitiranijih zatvara Budiš me (Croatia Records) u izvedbi Marka Kutlića.

Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 25. srpnja do 31. srpnja 2022. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

 
Nakon gotovo mjesec dana od održavanja, pjesme sa Splitskog festivala i dalje dominiraju radijskim eterom u Hrvatskoj. Na ovotjednoj listi nalazi se osam pjesama s ovogodišnjeg natjecanja, od čega su tri pjesme među pet najemitiranijih. Dodajmo kako se kompilacijski album 62. Festival Zabavne glazbe – Splitski festival 2022. (Croatia Records) istovremeno nalazi među deset najprodavanijih albuma na Top-listi prodaje.

U odnosu na protekli tjedan, ovotjedna lista ima pet noviteta. Dva singla zabilježila su novi ulaz, dok su se tri singla vratila na listu.

Kada pogledamo isti tjedan prošle godine, tada je isto zabilježeno pet promjena. Međutim, prošle godine u ovo doba samo je jedna pjesma, La La Love (Universal Music Hrvatska) u izvođenju Albine, zabilježila novi ulaz. Radi se o dvojezičnom singlu (engleski/španjolski) koji je uslijedio nakon pjesme s broja jedan tjednih lista radijskog emitiranja, pjesme Tick-Tock (Universal Music Hrvatska). Naša prošlogodišnja eurovizijska predstavnica također je snimljena u više jezičnih verzija, a najveći uspjeh imala je u englesko-hrvatskoj kombinaciji s kojom je predstavljena na festivalu Dora.

Među 40 najemitiranijih domaćih pjesama u hrvatskom radijskom eteru nema niti jedne višejezične ili pjesme na nekome od stranih jezika. Takva situacija pravilo je, a ne izuzetak, i zorno nam pokazuje kako domaći radijski selektori, jednako kao i domaća publika putem streaminga, preferira slušati naše izvođače na domaćem jeziku.

S trećim tjednom zaredom na vrhu, Klapa Rišpet ušla je u malobrojno društvo koje je tijekom 2022. godine boravilo na broju jedan liste HR Top 40 tri ili više tjedana. Prije Lipo mi je tu, u ovoj godini su samo tri singla spojila više od tri tjedana na vrhu. Riječ je o Jel’ ti reka ‘ko (Tonika) splitskog pjevača Petra Graše, koji se nalazio, Ponovo (Croatia Records) grupe Parni valjak i Trebaš li me Eni Jurišić i Matije Cveka.

Najviši novi ulaz ovoga tjedna ostvario je Antonio Perina, koji se sa singlom Otplešimo u san (Croatia Records) smjestio na 24. mjestu.. Riječ je o šestom samostalnom singlu člana hip-hop dua Dispruv, ali prvom koji je dospio na listu HR Top 40. Zanimljivo, ovo je njegova treća pjesma u čijem se nazivu spominje pojam vezan u ples. Antonijeva dva ranija singla, čiji su nazivi povezani s plesom, zovu se Balerina (Croatia Records) i Ovo nije ples (Croatia Records).

Duo Colonia vlasnik je drugog ovotjednog novog ulaza na listu (broj 32). U pitanju je njihov prvi ovogodišnji singl Ruši se klub (Croatia Records), objavljen osam mjeseci nakon zadnjeg Nijanse crvene (Croatia Records).

Objavljen u studenom 2021., Nijanse crvene je debitirala na listi HR Top 40 s datumom od 6. prosinca na 18. mjestu. Među najemitiranijima se nalazila se tri uzastopna tjedna i jedan tjedan u siječnju 2022. godine.

Prema podacima slušanosti po regijama, pjesma Lipo mi je tu u izvođenju Klape Rišpet predvodi dvije liste – Dalmacija i Istra i Primorje. U regijama Grad Zagreb, Slavonija, Središnja Hrvatska i Zagorje najemitiraniji singl je Trebaš li me u izvedbi Eni Jurišić i Matije Cveka.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.