Početna Izbor HR Top 40: Peti tjedan na vrhu za Klapu Rišpet

HR Top 40: Peti tjedan na vrhu za Klapu Rišpet

Singl Lipo mi je tu (Hit Records) u izvedbi Klape Rišpet peti puta se nalazi na vrhu liste HR Top 40.

Neno Belan Fiumens ostvarili su svoj najbolji plasman na listi s pjesmom Jube moja znaj (Dallas Records) i trenutno se nalaze na broju dva, dok su Eni Jurišić i Matija Cvek  s Trebaš li me (Aquarius Records/Menart) po prvi put od tjedna u kojem su debitirali (u datumu od 7. veljače) na trećem mjestu. Na četvrtu poziciju se popeo Massimo s pjesmom Zamisli (Aquarius Records), a među pet najemitiranijih se vratio Marko Kutlić s Budiš me (Croatia Records).

Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 8. kolovoza do 14. kolovoza 2022. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

 
Od tjedna u kojem je debitirala (od 11. srpnja), Klapa Rišpet nije napuštala krug pet najemitiranijih pjesama u domaćem radijskom eteru. Od ukupno sedam tjedana boravka, njihov ljetni singl na vodećoj poziciji nalazi se već peti tjedan.

Kada se napravi lista sa singlovima koje su proveli na vodećoj poziciji liste HR Top 40 prethodne tri godine tijekom ljetnih mjeseci, Lipo mi je tu dijeli treću poziciju s pjesmom Volim te, volim (Aquarius RecordsNine Badrić, koja je bila pet tjedana na vodećoj poziciji u ljeto 2019. godine. Najdulji niz na broju jedan tijekom ljeta ostvarili su Massimo Mali krug velikih ljudi (Aquarius Records) i Nina Badrić s Ja još uvijek imam istu želju (Aquarius Records), koji su u ljeto 2020. i 2021. proveli 13 tjedana na broju jedan.

Radijskim eterom u Hrvatskoj i dalje dominiraju pjesme sa Splitskog festivala 2022., održanog prije gotovo dva mjeseca. Na ovotjednoj listi nalazi se devet pjesama, od čega su dvije pjesme na prve dvije pozicije. Uz to, kompilacijski album ovogodišnjeg izdanja nalazi se među deset najprodavanijih albuma na Top-listi prodaje.

Onaj pravi ‘život’ jedne pjesme počima nakon samog festivala. Iz tog razloga sam sretan što se još dugo nakon festivala pjesme slušaju i u vrhu su top lista“, rekao je direktor Splitskog festivala Tomislav Mrduljaš, “To nam je poticaj i potvrda pravog glazbenog puta festivala, te interesa izvođača i autora da šalju svoje ponajbolje radove na Splitski festival. Mi ćemo se i dalje truditi za što bolju prezenaciju kvalitetne hrvatske glazbe koja će se dugo slušati.

U odnosu na prošlotjednu listu, ovotjedna lista ima tri promjene. U sva tri slučaja radi se o povratku među 40 najemitiranijih, čime po prvi put u 2022. godini nema nijedan novi ulaz.

Zadnji put kada je lista HR Top 40 ostala bez novog ulaza, dogodio se prošle godine u datumu izvještaja od 30. kolovoza. Radi se o tjednu tijekom kojeg je listu po 12. put predvodila Nina Badrić s pjesmom Ja još uvijek imam istu želju (Aquarius Records). Ista situacija dogodila se i tjedan ranije, u izvještaju od 23. kolovoza.

Kada pogledamo zadnje tri godine (2019., 2020. i 2021.), može se primijetiti kako je svaka godina dosad imala dva tjedna bez novog ulaza na listu. Međutim, za razliku od 2021. godine, koja je “sušu” imala tijekom kolovoza, 2019. i 2020. su svoje tjedne bez noviteta ubilježile na početku godine. Tako su prva dva tjedna 2019. (izvještaji od 7. i 14. siječnja) bila bez novih ulaza, a tijekom 2020. lista nije imala nove singlove u tjednima od 13. siječnja i 2. ožujka.

Prema podacima slušanosti po regijama, pjesma Lipo mi je tu u izvođenju Klape Rišpet predvodi listu Dalmacija. U regijama Grad Zagreb, Slavonija, Središnja Hrvatska i Zagorje najemitiraniji singl je Trebaš li me u izvedbi Eni Jurišić i Matije Cveka, dok radijske stanice u regiji Istra i Primorje najviše emitiraju Massima sa singlom Zamisli.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.