Početna Izbor HR Top 40: Petar Grašo ostvario najviši ulaz na listu

HR Top 40: Petar Grašo ostvario najviši ulaz na listu

Na HR Top 40 listi drugi je tjedan zaredom na prvom mjestu pjesma Sretan Božić ljubavi (Gema Produkcija) benda Pravila igre. Na drugom mjestu nalazi se nova pjesma Petra Graše pod nazivom Jel’ Ti Reka ‘Ko (Croatia Records). Petar je s ovom pjesmom zaslužio i najviši ulaz na listu!


Petar Grašo, Jel’ Ti Reka ‘Ko, Croatia Records

Na trećem mjestu nalazi se Nina Badrić s pjesmom Pamtim (Aquarius Records),  a s obzirom na to da je prošli tjedan Pamtim bila na 31. mjestu, Ninina pjesma ovoga tjedna nosi titulu najvišeg skoka na listi! Silente je s pjesmom Poljubi Me Za Kraj (Laa) na četvrtom mjestu liste, dok je na petom mjestu grupa Vatra s njihovom pjesmom Nova godina nije se dogodila (Dallas Records).

Na listi se ovaj tjedan našlo 5 novih ulaza, a osim Grašine pjesme, njih čine: Saša Lozar s pjesmom Daleko od raja (Agapa) na 9. mjestu, ValentinDražen Žerić Žera i Vladimir Kočiš Zec s pjesmom Sretan Božić (Croatia Records), Željko Krušlin Kruška & Latino i njihova pjesma Fališ Za Božić Mama (Croatia Records) i Daleka Obala s pjesmom Rođendan, Božić i Nova Godina (Dallas Records) koji su na 36. mjestu.

Saša Lozar, Daleko od raja, Agapa

Saša Lozar s  pjesmom Daleko od raja (Agapa) na 9. mjestu, a svoj ulaz na listu komentirao je:
“Genijalna vijest! Sretan sam što je *Daleko od raja nastavila niz uspješnih singlova i najavila  moj novi treći studijski album S a n  na najbolji mogući način. Hvala ekipi koja je stvarala ovaj plesni dragulj. Slušatelji i radio je prvi i neizostavan korak na putu jedne pjesme. “


Daleka Obala, Rođendan, Božić i Nova Godina, Dallas Records

Daleka Obala sa svojom novom pjesmom Rođendan, Božić i Nova Godina (Dallas Records) su na 36. mjestu, a detaljnije nam je pojasnio proces pisanja i skladanja pjesme Zoran Jukić:
“Na rođendan često rezimiramo vrijeme koje je prošlo i razmišljamo što nas čeka u budućnosti. Tako sam i ja na svoj rođendan, prije nekoliko godina, napisao pjesmu “Rođendan, Božić i Nova godina”. U toj iskrenoj, intimnoj minijaturi rekao sam sebi kako ću biti zahvalan na svemu i živjeti svaki dan puna srca, kao da mi je rođendan, Božić i Nova godina.  To sam odsvirao na akustičnoj gitari i pohranio u svoje snimke.  Ponekad bih pjesmu poslušao, ali bih redovito zaključio kako je prejednostavna za bend, a opet preosobna  da bih se od nje rastao dajući je nekom drugom glazbeniku.
Tako je bilo sve do prije nekoliko mjeseci  kad su je na jednom našem neobveznom druženju u mom glazbenom atelieru poslušali Jadran i Hrepa.  Hrepa je spremno odradio bas-dionice, a Jadran dodao izvrstan uvod u prepoznatljivoj maniri Daleke obale. Kad ju je Jakša otpjevao više nije bilo nikakve dileme – odlučili smo je izdati kao singl i uvrstiti  među pjesme  našeg novog albuma koji je u pripremi.
Neizmjerno smo radosni  što je publika prepoznala pjesmu “Rođendan, Božić i Nova godina” pa je plasirana na  ljestvici “HR Top 40”, tom uglednom lakmusu hrvatske glazbene scene. “

Što se tiče regionalne slušanosti, Zagorska, Središnja Hrvatska i Grad Zagreb pjevuše Sretan Božić ljubavi (Gema Produkcija) grupe Pravila igre, a Slavonija i Dalmacija uz Istru i primorje slušaju Jel’ ti reka ‘ko pjesmu  (Croatia Records) Petra Graše. 

Lista HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj. Podaci servisa 1Played odnose se na tjedan od 06. do 12. prosinca, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.