Nakon 4 tjedna boravka na HR Top 40 listi, Petar Grašo još jednom je zauzeo prvu poziciju s pjesmom Voli me u izdanju Tonike. Hrvatska diskografska udruga dodijelila mu je čak tri priznanja (za pjesmu godine 2018., za muškog izvođača godine te Deezer singl godine) za njegov prošlogodišnji singl Ako te pitaju, a radijski eter nagrađuje ga brojnim emitiranjima njegovog novog singla koji također najavljuje izniman uspjeh.

Prema prošlotjednim podacima, još se jedan domaći izvođač uspješno plasirao na HR Top 40 listu i ostvario najviši ulaz. Riječ je o Giulianu i njegovoj pjesmi 100 posto lud u izdanju Hit Recordsa. Branimir Mihaljević autor je glazbe, aranžmana i produkcije, dok je za tekst zaslužan Neno Ninčević. Prošlog petka, Giuliano se nakon trogodišnje stanke vratio u Zagreb i oduševio brojne slušatelje koncertnim nastupom održanim u Historyju uz pratnju benda Diktatori.

Drugo mjesto liste još jednom zauzimaju Marko Kutlić i Nela s pjesmom U zagrljaju spašeni koju izdaju Hit Records i Croatia Records. Slijedi ih Jure Brkljača i njegov singl Ne postojim kad nisi tu u izdanju Hit Recordsa, pjesma s ovogodišnje Dore.

Listi se pridružio i Marko Vukes i to s Djevojkom iz drugog plemena, a u ukupni poredak vratili su se Matija Cvek i njegov singl Ako nađem nekoga, zatim Franka i pjesma Ti mi nosiš sreću te Vojko V sa svojim hitom Kako to.

Na regionalnim listama, stanje je nepromijenjeno. Još jednom Petar Grašo zauzeo je prvo mjesto u svim dijelovima Hrvatske sa svojom pjesmom Voli me.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.