Singl Slatke suze gorka ljubav (Vatra, Dallas Records) nalazi se i dalje na vrhu HR Top 40, što je ukupno četvrti broj jedan za ovu snimku.

Pjesma Do mjeseca (Pavel, Dallas Records) ostala je na drugom mjestu treći uzastopni tjedan, a skok na treću poziciju ostvarila je balada Na jastuku (Matija Cvek & The Funkensteins, Menart). Duet Tonyja Cetinskog i Adija Šoše Sve ili ništa (Hit Records) je debitirao na broju četiri, dok je peti najemitiraniji singl Voljena ženo (Damir Kedžo, Croatia Records).

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 29. siječnja do 4. veljače 2024. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

 
Ovim rezultatom, pjesma Slatke suze gorka ljubav je postala prva snimka od balade Sad kad znaš (Parni valjak & Igor Drvenkar, Croatia Records) s minimalno četiri tjedna na broju jedan HR Top 40.

Isto tako, singl Slatke suze gorka ljubav je prvi naslov grupe Vatra s četiri ili više tjedana na vrhu rezultata mjerenja emitiranja od snimke Javi se kad stigneš (Dallas Records, listopad/studeni 2022.), i ukupno sedmi.

Ovoga tjedna lista bilježi šest promjena, od čega je pet noviteta.

Najviši novi ulaz ostvarili su Tony Cetinski i Adi Šoše s pjesmom Sve ili ništa (Hit Records, broj 4). I dok je ovo prvi boravak za Tonyja Cetinskog nakon osam mjeseci (Ima neštoHit Records, 5. lipnja 2023.), Adi Šoše bilježi svoj prvi ulaz na HR Top 40.

Ono što prati ovu suradnju jest i videospot sniman tehnologijom umjetne inteligencije (AI), što ju čini prvim izdanjem s ovakvim videom među najemitiranijima od singla Plešem sama (Croatia Records) u izvedbi Mije Negovetić. U veoma kratkom roku, pjesma je naišla na interes javnosti, prikupivši preko pola milijuna pregleda na YouTubeu, što je dovoljno za 14. mjesto trendinga najgledanijih glazbenih videa u Hrvatskoj.

Hvala urednicima, hvala svima koji su prihvatili pjesmu tako velikom brzinom. Prešli smo i 500.000 pregleda na YouTube-u, bili deveti u trendingu. Obzirom na današnje trendove jako smo zadovoljni, ovo je vrhunac, ovo je senzacija ustvari. Jako sam ponosan da smo pogodili dobar duet. Hvala svima, svima od srca na velikoj podršci“, poručio je Tony Cetinski.

Zahvaljujem se radijskim urednicima što su prepoznali ovu pjesmu i što su nas pozicionirali na visoko četvrto mjesto. Uz žuti pojas iz juda i završen prvi stupanj njemačkog jezika mislim da mi je ovo jedan od najdražih uspjeha karijere“, riječi su Adija Šoše, “hvala još jednom i bratu Toniju na pruženoj prilici od srca, jedva čekam da izvedemo uživo ovu pjesmu u Areni Zagreb. Čuvajte se i volite.

Na 24. mjestu ovotjedne liste ušli su Tomislav Bralić i klapa Intrade s baladom Miruj, srce (Scardona), što je njihovo prvo pojavljivanje od Našu pismu pivaju (Scardona).

Radi se o pjesmi predstavljenoj ususret izlasku dokumentarnog filma Popili intrade i opet su žedni. U ovom dokumentarcu istražena je i ispričana povijest sastava, uz poznate i nepoznate priče iz prve ruke, od članova klape te njezinih prijatelja, suradnika i brojnih osoba iz javnog života.


Debitanti na listi i natjecatelji Dore: MishaBarbara Munjas i Erna
Poslije dva tjedna, na listu su kao noviteti ušla tri kandidata s hrvatskog izbora za Pjesmu Eurovizije Dora 2024. U pitanju su pjesme One Day (Misha, Universal Music Hrvatska, broj 38), Nepobjediva (Barbara Munjas, Aquarius Records, broj 39) i How Do You Love Me (Erna, Dallas Records, broj 40). U sva tri slučaja, radi se o debitantima na HR Top 40.

Ulazima Mishe, Barbare Munjas i Erne, broj singlova s Dore koji su ubilježili boravak među najemitiranije popeo se na 22, od ukupno 24, što je uspješnost od 91,67%. Time je nadmašena brojka pjesama s jednog festivala na HR Top 40 od prošle godine, kada je svih 18 snimaka sa Zagrebačkog festivala ubilježilo ulaz.

Nevjerojatno smo iznenađeni i blago šokirani što smo ušli tako brzo na HR Top 40. Ipak je ovo naš prvi singl, pa MISHA nema svoju publiku od ranije. Zato je ovo dodatno iznenađujuće“, poručili su iz MISHA-e, “ovim putem pozdravljamo sve vas koji ste zavoljeli pjesmu ‘One Day’, stavili je na svoje playliste. Posebno smo sretni kad nam javljate da pjesmu slušate ujutro u autu na odlasku na posao, u gymu, ali i vikendom na partiju. Zahvaljujemo se svim urednicima što su nas uvrstili u svoje programe. Bez vas pjesma ne bi došla do ljudi.

Moram priznat’ da sam vrlo uzbuđena što je ‘Nepobjediva’ ušla u HR Top 40! Nije to mala stvar za izvođača koji na teren ulazi sa alternativne scene! Hvala radijskim urednicima što puštaju i podržavaju pjesmu, te joj time daju život! Gledajte i slušajte ovogodišnju Doru gdje će se “Nepobjediva” naći u konkurenciji za ovogodišnju Euroviziju!“, poručila je Barbara Munjas, dok je Erna izjavila: “Jako me raduju ovako divne vijesti za početak tjedna, da je moja autorska pjesma dospjela na top listu. Iznimna mi je čast da su potencijal pjesme i njezin karakter prepoznali radijski urednici te mi se tim putem – ostvaruje najveća želja- da se pjesma predstavi široj publici.  Nadam se da će ljudi uživati slušajući pjesmu.

Nina Badrić i Petar Grašo imaju najizdržljiviju snimku ovoga tjedna. U pitanju je njihova suradnja Nemoj (Aquarius Records/Tonika, broj 29), koja broji svoj 32. tjedan mjerenja emitiranja. Najveći pomak u odnosu na tjedan ranije je ostvario ToMa (UnatragDallas Records, 20 mjesta – s broja 35 na broj 15). Ovime je ToMa ostvario najveći skok prvi puta nakon 3. srpnja 2023. (193Dallas Records, 14 mjesta).

Prema podacima slušanosti po regijama, singl Slatke suze, gorka ljubav (Vatra, Dallas Records) predvodi pet regija – Dalmacija, Grad Zagreb, Istra i Primorje, Središnja Hrvatska i Zagorje. U regiji Slavonija najviše se emitirala pjesma Na jastuku (Matija Cvek & The Funkensteins, Menart).

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.