Rock balada Sad kad znaš (Croatia Records) u izvedbi grupe Parni valjak i Igora Drvenkara bilježi svoj sedmi tjedan na vrhu liste HR Top 40.

Duet Marka Škugora i Danijele Martinović Ono nešto (Zvuci Mediterana) ostao je na broju dva, dok su se na treće mjesto popeli Nina Badrić i Petar Grašo (NemojTonika/Aquarius Records). Damir Kedžo s pjesmom Sreća to je kada te imam (Croatia Records) i dalje drži četvrtu poziciju, a među pet najemitiranijih vratio se Luka Nižetić (Različito istiDallas Records).

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 1. do 7. siječnja 2024. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

 
Singl Sad kad znaš je prvi naslov od balade Nemoj (Nina Badrić i Petar Grašo) sa sedam ili više tjedana na vodećem mjestu liste HR Top 40.

Isto tako, Sad kad znaš je izjednačio broj tjedana na broju jedan koji su Parni valjak i Igor Drvenkar ostvarili sa singlom Moja glava, moja pravila (od 10. travnja do 15. svibnja te 29. svibnja). Ono što je također zajedničko snimkama Moja glava, moja pravila Sad kad znaš jest da su imale jednotjedni prekid boravka na vrhu zbog prigodne prilike.

U slučaju pjesme Moja glava, moja pravila radilo se o emitiranju pjesme i hrvatske eurovizijske predstavnice Mama ŠČ! (Let 3, Dallas Records, 22. svibnja 2023.) u tjednu održavanja Eurosonga, dok je do prekida kontinuiteta u slučaju balade Sad kad znaš došlo zbog emitiranja božićnog programa (Goran Karan & Jazz orkestar HRT-aZa ovaj BožićIDM Music/Goran Karan, 1. siječnja 2024.).

Ovaj tjedan je prvi poslije četiri izvještaja na kojem nema pjesama prigodnog božićnog karaktera. Povlačenje božićnog repertoara je kao rezultat donio deset promjena na listi – devet povratka i jedan novitet.

Jedini novi ulaz ostvarila je Cecilija s pjesmom Lažu te (Croatia Records, broj 12).

Ovim rezultatom, Cecilija bilježi ulaz među najemitiranije kao najviši novitet drugi puta u osam mjeseci. U izvještaju od 15. svibnja 2023., Cecilija je ušla na HR Top 40 kao najviši (ali i jedini) novi ulaz sa snimkom Živi samo živi (Croatia Records).

Presretna sam što je moja nova pjesma ‘Lažu te’ već nakon pet dana u radijskom eteru ušla na službenu top listu i to kao najviši ulaz. To mi jako puno znači. Od srca hvala svim glazbenim urednicima, radio postajama i naravno njihovim slušateljima. Bez njih to ne bi bilo moguće“, riječi su Cecilije, “sa svih strana mi pristižu lijepi komentari što me posebno raduje. ‘Lažu te’ je drugačija i rekla bih ozbiljnija pjesma s kojom se publici predstavljam u sasvim novom svjetlu. Veseli me da je tako lijepo prihvaćena, jer to je novi glazbeni izričaj u kojem zajedno s mojim autorski timom Hit Factory planiram nastaviti moju glazbenu karijeru.

Osim što drže vrh HR Top 40, Parni valjak i Igor Drvenkar imaju i najizdržljiviji singl. U pitanju je pjesma Moja glava, moja pravila (Croatia Records, broj 23), koja broji 42. tjedan mjerenja emitiranja, te time ukupno treći tjedan imaju najizdržljiviju snimku liste. Najveći pomak ostvarila je Nika Turković s baladom ima smisla (Aquarius Records, 18 mjesta – s broja 33 na broj 15).

Prema podacima slušanosti po regijama, singl Sad kad znaš (Parni valjak & Igor Drvenkar, Croatia Records) predvodi dvije regije – Središnja Hrvatska i Slavonija. U regiji Zagorje najviše se emitirala pjesma Ono nešto (Marko Škugor & Danijela Martinović, Zvuci Mediterana), dok se Sreća to je kada te imam (Damir Kedžo, Croatia Records) najviše mogla čuti u regijama Dalmacija, Grad Zagreb i Istra i Primorje.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.