Početna Izbor HR Top 40: Novi najviši ulaz osvaja Željko Bebek

HR Top 40: Novi najviši ulaz osvaja Željko Bebek

Na prošlotjednu HR Top 40 listu radijskog emitiranja ušlo je čak deset novih pjesama!

Željko Bebek s pjesmom Kupit ću nam sat osvojio je novi najviši ulaz na HR Top 40 listi. Pjesma se zbog svojeg zaraznog ritma i snažne poruke koju šalje našla šestom mjestu, a donosi nam je Croatia Records.

Ma kupit ću nam sat što ide unazad da vječno budeš mlada, da vječno budem mlad. Ma kupit ću nam sat što ide unatrag da zauvijek te volim, da vječno sam ti drag.“, pjeva Željko Bebek u pjesmi, podsjećajući nas na prolaznost vremena i da moramo uživati u lijepim trenucima u sadašnjosti.

Za glazbu i aranžman zaslužan je Branimir Mihaljević, a stihove je napisao Mario MihaljevićSandra Mihaljević režirala je videospot koji je bojama i dinamičnom izmjenom kadrova odlično popratio veseli ton pjesme.


Željko Bebek, Kupit ću nam sat, Croatia Records

Pjesma Hawaii grupe Detour ostvarila je ulaz na 14. mjesto HR Top 40 liste. Ova nas pjesma zbilja potiče da uđemo u ljetno raspoloženje svojim optimističnim porukama!

Frontmen i gitarist grupe DetourNenad Borgudan, povodom toga komentirao je: “Stvarno sam sretan što su publika i radijski urednici prihvatili Hawaii, jer mi je namjera i bila probati podići duh slušatelja i dati optimističnu sliku budućnosti, u nadi da će poruka doprijeti do što većeg broja ljudi…vi ste nam u tome pomogli, zato puno hvala!

Osim što pjeva i svira gitaru, Nenad je također sam napisao glazbu i tekst te producirao pjesmu. Redatelj atraktivnog videospota je Dinko Šimac, a u procesu stvaranja asistirala je Romana Pavliša.


Detour, Hawaii, Aquarius Records

ITD Band je s pjesmom Kao sjena si koja me prati ušao na 25. mjesto liste. Autor glazbe i teksta je Miroslav Rus, a na aranžmanu pjesme radio je sa Zvonimirom Domazetom. Tonski snimatelj na pjesmi je, uz DomazetaMihael Blum, a videospot je snimila Hit Produkcija. Poetični stihovi pjesme pretvaraju slušatelja u sanjara i vječitog romantika, govoreći: “Lažni prolazi, ponoć nas slama. Isti krugovi, zatvoren svijet. Zadnja ulica puca pod nama. Zadnje ništa zauzima red.

ITD band je moja prva ljubav i sve vezano uz naše novo pojavljivanje kao i sam rad na tome projektu, za mene ima posebno značenje. Naša pojava na HR top 40 listi, mi daje dodatnu snagu da u ovom nevremenu ustrajem u radu na petom albumu, kome sam se sa  pjesmom ‘Kao  sjena si koja me prati’ primaknuo na korak. Poslije albuma ako nam krenu i koncerti sreći neće biti kraja.“, poručuje Miroslav Rus. Ovo izdanje donosi nam diskografska kuća Hit Records.


ITD Band, Kao sjena si koja me prati, Hit Records

U suradnji s Menartom i Fayo MusicomLidija Bačić Lille i Žanamari snimile su novu pjesmu Stop koja je ušla na 30. mjesto liste.

Žanamari je veselo komentirala: “Wow, kako lijepe vijesti! Pjesma je tek izašla, a već je u službenom Topu 40! Nisam ni sumnjala zapravo, jer je i mene ovaj tekst kupio na prvu! Fayo jednostavno ne može pogriješiti! Jako mi se sviđa i ovaj dance zvuk 80-ih koji je u svijetu već neko vrijeme jako trendy, a meni je oduvijek bio drag. Mislim doduše da smo i Lille i ja imale nešto s tim(smijeh). Evo neki dan smo na jednom snimanju prvi put uživo zapjevale pjesmu “Stop” i to akustično, i kad su nam se glasovi spojili na refrenu dogodila se nevjerojatna energija. Jako nam pašu vokali i nas dvije smo totalno kliknule.

Lille i Žanamari u pjesmi ističu da puno ljubavi lako ubija te da se nekad trebamo zaustaviti kada volimo jako. Glazbu je napisao i pjesmu aranžirao Siniša Reljić Simba, a tekst je napisao Fayo.

Ovaj uspjeh je također komentirala i Lidija Bačić Lille: “Reakcije na Stop su odlične. Od publike, prijatelja do radio urednika, jednostavno svima se sviđa, ima jednu dobru i zaraznu energiju i nesto fresh i drugačije u Hrvatskoj. Drago mi da radio postaje to prepoznaju i nadam se da će Stop biti dugo u eteru poput nekih mojih pisama koje radio postaje jako vole i dugo vrte. Žana i ja smo baš kliknule, kako pjesmom tako i karakterno i mislim da se to osjeti i u pismi.“.


Lidija Bačić Lille & Žanamari, Stop, Menart / Fayo Music

Nov ulaze na listu ostvarili su još i Dražen Zečić s pjesmom Sve si sama odabrala (Croatia Records), Kumovi i Život si moj (Croatia Records)Mladen Grdović i Nije meni lako (Croatia Records), Ivana Kovač i pjesma Idemo dalje (Croatia Records), Sandro Bastiančić – Šlager sezone (Dallas Records) te Amir Kazić Leo s pjesmom Da mogu birati (Croatia Records/Karpo Media).

Na prvom mjestu liste nalazi se Gibonni s pjesmom Kiša (Z’naab) koju nam donosi Dallas Records. Drugo mjesto liste pripalo je Massimu s pjesmom Putujemo i kad stojimo (Aquarius Records), a na trećem je mjestu Noelle s hitom Ne laži (Menart).

Što se tiče slušanosti na regionalnoj razini, Gibonnijeva Kiša (Z’naab) osvojila je cijelu Hrvatsku – najslušanija je u svim regijama!

Pjesme s liste možete poslušati na kanalima Hrvatske diskografske udruge:Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130. Podaci s ovotjedne liste odnose se na tjedan od 24. svibnja do 30. svibnja 2021., od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

1 Komentar

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here