Prema prošlotjednim podacima liste najemitiranijih, HR Top 40 obilježio je ovoga puta Igor Delač s najvišim ulazom na prvu poziciju liste. Njegova nova pjesma pod nazivom U krvi si u izdanju Croatia Recordsa predstavljena je na ovogodišnjem Aurea Festu i potom zarazila radijski eter. Pored Igora Delača, listu je obogatilo nekoliko imena mladih uspješnih glazbenika čiji singlovi predstavljaju pravo osvježenje u domaćem glazbenom eteru.

Već na broju 2 nalazi se uspješan duet  Sva blaga ovog svijeta koji već nekoliko tjedana „vlada“ radijskim eterom, a izvodi ga mlada Mia Dimšić u suradnji s Markom Toljom. U TOP 3 ušao je i Damir Kedžo, glazbenik koji je ovoga ljeta s hitom Vidi se izdaleka zaradio veliku pažnju glazbenih urednika i tako nastavio svoj uspješan niz pjesama u radijskom eteru.

Među najemitiranijih 10 izvođača plasirala se i mlada Zsa Zsa izuzetnih vokalnih sposobnosti, a njezina pjesma Zarobljena ujedno je, prema regionalnim listama, najemitiranija u čak četiri regije zemlje. Listi se pridružio još jedan domaći izvođač koji svojom svježom pojavom plijeni pozornost mnogobrojne publike – Marko Kutlić, koji se u ukupnome poretku smjestio na čak dvije pozicije s pjesmama Sreća i Samo ljubav.

Ovogodišnji Aurea Fest zasigurno je dao vjetar u leđa mladim glazbenicima domaće glazbene scene, jer se na frekvencijama domaćeg glazbenog etera pronašlo još nekoliko pjesama koje su ondje izveli ovogodišnji debitanti. Na HR Top 40 ušla je sa svojim singlom Tako kažeš izvođačica Antonela Doko, a među najemitiranijima su joj se pridužili i Beta Sudar te Roko Vušković koji su u duetu otpjevali Ima boljih.

Među istaknutim imenima nove generacije hrvatskih glazbenika na listi smjestio se i Matija Cvek s pjesmom Drama s kojom boravi na listi uzastopnih 12 tjedana.

Na regionalnim listama, Zsa Zsa je s pjesmom Zarobljena u izdanju Rubikon Sound Factoryja zauzela prve pozicije u Gradu Zagrebu, Središnjoj Hrvatskoj, Zagorju te Istri i Primorju. Igor Delač i njegov singl U krvi si koji izdaje Croatia Records smjestili su se na prvo mjesto liste u Slavoniji, dok je u Dalmaciji najemitiraniji Neno Belan s pjesmom Lito umire u izdanju Dallas Recordsa.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.