Prošla godina je za Ninu Badrić bila iznimno uspješna. Ljubavna pjesma Volim te, volim, na listi je do sada provela 27 tjedana. Nina je godinu završila kratkom američkom turnejom s Petrom Grašom, na kojoj su nastupali pred publikom New Yorka, Chicaga i Toronta. Prema prošlotjednim podacima prikupljenim na radijskim postajama diljem zemlje, nova pjesma talentirane pjevačice još je jedan u nizu uspjeha. U posljednjem tjednu 2019. godine pjesma Ratujem s tugom Nini je donijela najviši ulaz na listu HR Top 40.

Singl Ratujem s tugom nastao je u izdanju Aquarius Recordsa. Aranžman je napravio Bojan Šalamon Shalla, a za tekst i glazbu je zaslužan Ante Pecotić. Pecotić potpisuje i hit Rekao si iz 2018. godine, pjesmu Nine Badrić koja je godinu dana provela na listi HR Top 40.

Ovog puta Nina donosi baladu teškog priznanja – o dugogodišnjoj čežnji za izgubljenom ljubavi. Pjevačica je usred priprema za veliki koncert u Areni Zagreb. Vijest o najvišem ulazu svoje pjesme primila je s oduševljenjem i izjavila:
Nova godina je započela fantastično! Za mene je ovo sjajna vijest jer su od 01. siječnja sve moje misli posvećene Areni Zagreb 07. ožujka i koncertu. Tamo ću premijerno prvi put izvesti pjesmu “Ratujem s tugom”, a do tada ćemo je naučiti pjevati u glas“.

Osim Nine, na listu je prošlog tjedna stigao i Dean Dvornik s novom pjesmom Mogu sanjat Božić u izdanju Croatia Recordsa. Pjesma je objavljena u kompilaciji pjesama Snježna ulica koja okuplja najljepše božićne pjesme pod krovom Croatia Recordsa. Sljedeći novi ulaz, ostvarili su Goga i Jura s pjesmom Na Božić sve najbolje u izdanju Menarta. Na Božić sve najbolje govori o dvoje nekada bliskih ljudi koji se prisjećaju davnih druženja na Badnjak.

Petar Grašo je s Fritulom u izdanju Tonike došao na prvo mjesto liste, dok su Franka i Igor Geržina s pjesmom Samo s tobom meni Božić je zauzeli drugo mjesto. Pjesma je nastala u izdanju Karpo Medije i Croatia Recordsa, a slijedi ju veseli hit Hej, Badnjak je. Pjesmu izvodi omiljeni Saša Lozar, a stiže iz Agape.

Na regionalnim listama Franku je zamijenio Petar Grašo. Njegov zarazni hit Fritula najviše se slušao u svim regijama. Grašina pjesma, nastala u izdanju Tonike, najviše se emitirala u Gradu Zagrebu, Istri i Primorju, Slavoniji, Središnjoj Hrvatskoj, Zagorskoj regiji i Dalmaciji.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130