Posljednjih dana radijski je eter širom otvorio vrata mladoj Niki Turković, izvođačici koja se nakon 15 godina pauze vratila na glazbenu scenu. Javnosti poznatija po nastupu iz 2004. godine, kada je na dječjem Eurosongu predstavljala Hrvatsku s pjesmom Hej, mali, Nika se vratila u punome sjaju s pjesmom U mraku koju izdaje Aquarius Records, i s prvim izlaskom u radijski eter zaradila značajnu pažnju slušatelja te direktni ulaz na HR Top 40.

Nakon života u Londonu gdje je pohađala Institut za modernu glazbu (ICMP), Nika je u Hrvatskoj izdala ovaj singl, čiji zvuk i produkcija predstavljaju pravo osvježenje za hrvatsku glazbu. Za singl je snimljen i prateći spot koji potpisuje produkcija Sestrice, a koji je također pobudio veliku radoznalost među ljubiteljima glazbe.

Istodobno sam i ponosna i iznenađena da je pjesma postigla tako velik uspjeh, kao što je ulaz na nacionalnu top ljestvicu i to na 18. mjesto! Moram reći da sam od pjesme očekivala da će razviti svoju nišnu publiku koja će ju voljeti i slušati, no ovakav uspjeh dokazuje da je pjesma dotakla i šire mase, što za mene ogroman uspjeh. Premda ovaj žanr mekog elektro-popa kod nas nije toliko zastupljen, drago mi je da je tako dobro prihvaćen iz prve i veselim se daljnjim koracima i reakcijama slušatelja“, izjavila je Nika Turković.

Prvo mjesto na listi pripalo je Igoru Delaču i njegovom singlu U krvi si u izdanju Croatia Recordsa. Na broju 2 slijede ga Mia Dimšić i Marko Tolja sa svojom uspješnicom Sva blaga ovog svijeta, dok se na trećemu mjestu nalazi Marko Kutlić s pjesmom Sreća.

Najviši ulaz ostvario je Tony Cetinski s pjesmom Čudu se nadam uzalud u izdanju Hit Recordsa. Uz Tonyja i Niku Turković, novim ulazima pridružili su se i Željko Bebek s The Frajlama i pjesmom Žuta ruža, grupa Buđenje i njihov singl Ne možeš ti, Pavel s pjesmom Samo da jutro ne dočekam sama te Lidija Bačić Lille sa svojim singlom Ne daj me.

Na regionalnim listama, Igor Delač i njegov singl U krvi si najemitiraniji su u Gradu Zagrebu, Središnjoj Hrvatskoj te Slavoniji. U Istri i Primorju broj 1 zauzeo je Damir Kedžo s pjesmom Vidi se izdaleka, u Dalmaciji je najemitiranija Doris Dragović sa singlom Brod za nabolje, dok se u regiji Zagorja na vrh liste smjestio Marko Vukes s pjesmom Budi tu.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here