HR Top 40 prošlog su tjedna obilježila radijska emitiranja singlova iza kojih stoje mladi hrvatski izvođači pred kojima je uspješan glazbeni put. Uz Ninu Badrić čija se pozicija na prvome mjestu nije izmijenila šest tjedna zaredom, na listi su se našli sa svojim budućim uspješnicama izvođači poput Franke, Marka Kutlića, Damira Kedže, grupe Tragovi, Nine Kraljić, Borisa Rogoznice te grupe Jinx.

Najviši ulaz na listu obilježila je Franka sa svojim novim hitom Ti mi nosiš sreću u izdanju Karpo Medie. Ovaj zarazni singl ušao je direktno na 5. mjesto službene nacionalne top liste emitiranja, dok se Frankina prethodna glazbena uspješnica Kao ti i ja nalazi već 17 tjedana na listi. S potpisom Branimira Mihaljevića za glazbu i produkciju te Ines Prajo i Arijane Kunštek za tekst, pjesma Ti mi nosiš sreću izašla je s pripadajućim spotom koji potpisuju Sandra Mihaljević i Igor Ivanović. „Zvuk svjetske pop produkcije i retro elementi“, ono su što, prema riječima Franke i njezinog tima, ovu pjesmu čini zanimljivim hitom dobrodošlim u mnogim radijskim eterima diljem Hrvatske i s kojima bi mogla postići jednako dobar uspjeh poput singla Kao ti i ja.

Visoko se plasirao i mladi Marko Kutlić, čija je pjesma u izdanju Hit Recordsa stigla na 12. mjesto. Singl U kapi tvoje ljubavi još jedan je koji utire put mladom energičnom Marku kao uspješnoj nadi hrvatske glazbene scene. Novi je spot, pod autorstvom Igora Ivanovića te produkciji dB studija, otkrio nešto umjetničko i novo u nizu glazbenih uspješnica Marka Kutlića, a note ove pjesme zavoljele su i radijske postaje, jednako kao i njegovi brojni obožavatelji. Samu glazbu potpisuje upravo Marko Kutlić, dok je za tekst zaslužan Aleksandar Čubrilo.

U izdanju Croatia Recordsa slijedi još jedan novi ulaz na HR Top 40. Riječ je o Damiru Kedži i njegovom novom singlu Šuti, koju je predstavio kao „konačno brzu, drsku i seksi“ pjesmu. Tekst pjesme potpisuje Antonija Šola, a glazbu Dominik Žagmešter. U izdanju istog diskografa, na listi se također pojavljuje novim singlom grupa Tragovi. Njihova pjesma Srce na dlanu još jedna je u nizu nježnih balada s kojom ovi mladi dečki nastavljaju osvajati srca svoje publike, ali i radijskog etera.

Dallas Records predstavio je također dva ulaska na HR Top 40. Riječ je o Nini Kraljić s novim singlom Najljepši dan te grupi Jinx i njihovoj pjesmi Continental Blue. U nizu novih ulaza nalazi se i Boris Rogoznica čiji singl Rastvorio bi more potpisuje diskografska kuća Hit Records.

Na regionalnoj listi, bez promjene, Nina Badrić uvjerljivo je prva sa svojim singlom Rekao si u izdanju Aquarius Recordsa te tako još jednom zauzima prvo mjesto na radijskim postajama u svim dijelovima Hrvatske.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.