Na prošlotjednu HR Top 40 listu radijskog emitiranja ušlo je čak pet novih pjesama!

Najviši novi ulaz osvojio je Massimo s pjesmom Putujemo i kad stojimo. Pjesma je ušla na 1. mjesto liste i time osvojila titulu najvišeg novog ulaza!

Prošlo je već 49 tjedana od kako Massimov Mali krug velikih ljudi ne silazi s HR Top 40 liste i drži titulu najizdržljivije pjesme, a izgleda da će njegov novi hit Putujemo i kad stojimo imati sličnu sudbinu. Pjesmu su napisali Ivan DečakNenad Borgudan i Aljoša Šerić, a radi se o pronalaženju utjehe u vlastitom domu i ljudima koji taj dom čine. Također, pjesma je posveta potresom pogođenom Zagrebu i ostalim područjima, a dolazi nam iz Aquarius Recordsa.

O svojem uspjehu Massimo nam je rekao: “Nakon velikog uspjeha pjesme ‘Mali krug velikih ljudi’ bilo je zaista izazovno odabrati njezinu nasljednicu. ‘Mali krug’ nam je donio dozu optimizma koja nam je bila prijeko potrebna prošle godine u vrijeme velike neizvjesnosti, a smatram da ‘Putujemo i kad stojimo’ zadržava taj pozitivan duh i da je vjeran odraz vremena u kojem živimo. Presretan sam što su publika i radijski urednici prepoznali posebnost ove pjesme na kojoj je radio maestralan tim. Pjesmu su napisali Ivan Dečak, Aljoša Šerić i Nenad Borgudan, a na kraju smo Jura Ferina, Pavle Miholjević i ja dali svoj dodir. Hvala mojim suradnicima i hvala divnim slušateljima, nadam se da će ‘Putujemo i kad stojimo’ mamiti osmijehe kod svakog slušanja.

Massimo, Putujemo i kad stojimo, Aquarius Records

Dugo mjesto liste pripalo je Albini s pjesmom Tick Tock (Universal Music Hrvatska), a na trećem mjestu ostaje Vidi kako se smiješ (Dallas Records) od grupe Vatra.

Iz izdavačke kuće Croatia Records dolazi nam pjesma Letećeg Odreda naziva Možda postanemo bolji ljudi. Glazbu je napisao Denis Dumančić, a tekst Denis zajedno s Fayom. Za aranžman su zaslužni Denis Dumančić i Siniša Reljić – Simba, koji je također pjesmu i producirao.

U pjesmi se ističe da uz ljubav možemo postati bolji ljudi: “Još mi je srce na cesti, bez kofera putujem. Sve što govore vijesti, ne vjerujem. Možda je sudbina htjela da doživiš ovaj pad. Svijetlo na kraju tunela, vidiš li sad? Ja vjerujem u nas da bit će dobro sve, samo uvijek ti tu kraj mene budi da pronađemo lijek za ljubav zauvijek, možda postanemo i bolji ljudi.“.

Režiser zabavnog video spota je Tomislav Pović, a simpatična je glumica Marina JugovićMožda postanemo bolji ljudi ušla je na 14. mjesto liste, i pjesma je to s kojom će se Leteći odred pojaviti na CMC festivalu u Vodicama ove godine.

Leteći Odred, Možda postanemo bolji ljudi, Croatia Records

Rundek & Ekipa počastili su nas laganom i romantičnom baladom Voljeti stvarno. Glazbu je napisao sam Darko Rundek, a tekst je nastao u suradnji s Rokom Crnićem. Riječi pjesme s 27. mjesta liste podsjećaju slušatelje o značenju istinske ljubavi.

Spot je komentirao Darko Rundek: Kad smo razmišljali o omotu i spotovima vezanim uz Brisani prostor, zaključili smo da ne trebaju biti personalni ni figurativni. Spotovi da ne pričaju priču i da ne odvlače pažnju od prostora, emocija i boja sadržanih u muzici. Takvi su Unutarnji glas, Tko su svi ti ljudi i Mila. Voljeti stvarno prvi uvodi neke likove, ali to je nepoznati plesni par i plesna figura se ne razvija nego se ponavlja. Materijal smo probrali s neta i platili prava. Ovakav se pristup uklapa u filozofiju ponovne upotrebe i prenamjene, kojom se inače vodim. Rezultat je ritmična i sugestivna vizualna cjelina s patinom koja, nadamo se, ostavlja naše uši i srca otvorene prema pjesmi.“. Ova nam pjesma dolazi iz diskografske kuće Menart.

Pet godina od izlaska posljednjeg albuma, novim singlom Kiša (Z’naab) Gibonni je ostvario novi ulaz na listu te otvorio novo poglavlje svoje karijere uz najavu mini album U po’ ure koji izlazi ovo ljeto. Kiša s podnaslovom Z’naab (čita se: zinab) je etiopski naziv za kišu, i svojim refrenom poziva, osim kiše, i skori povratak velikih koncerata.

Gibonni kaže da je pjesma spoj Dalmacije i Afrike na kojoj je radio s glazbenikom Haddisom Alemayehu Haddinqo, sviračem tradicijskog etiopskog gudačkog glazbala masinqo. U pjesmi možemo čuti back vokale zbora Etiopian Moseb iz Adis Abebe, uz dodatnu podršku zbora župe Sv. Petra iz Nkeyeme u Zambiji.

Glazbu i tekst napisao je Zlatan Stipišić Gibonni te je na aranžmanu i produkciji radio s Nikšom Bratošem. Za videospot zaslužan je Pilot studio, a Kišu (Z’naab) nam donosi Dallas Records.

U vremenima kada nam nedostaje reakcija publike na koncertima, ući na nacionalni top 40 je kao melem na ranu. Hvala svim radijskim urednicima što su prepoznali i zavoljeli moju novu pjesmu ‘Budan sanjam’. Sretan sam što sam se našao u društvu 40 najemitiranijih singlova u državi. To je odličan motiv da nastavim putem kojim sam krenuo.“, rekao je NoA o svojoj pjesmi Budan sanjam koja je ušla na 34. mjesto HR Top 40 liste.

Radi se o pjesmi koju je Elvis Sršen NoA napisao još prije 8 godina na engleskom jeziku, a sada ju je preveo na hrvatski jezik i stvorio prekrasnu pozitivnu pjesmu koja priča o ljubavi. NoA je za pjesmu napisao tekst i glazbu, pjesmu je aranžirao i producirao, odradio mix & mastering te osim što pjeva, za pjesmu svira i klavijature.

Gitare je odsvirao Vojan Koceić, a prateći vokali su Antea ŽureSanja Parmać i Neda Parmać. Redatelj videospota je Dean Bubić, a glumica u spotu Mia JuričićBudan sanjam donosi nam izdavačka kuća Menart.

Što se tiče slušanosti na regionalnoj razini, Massimo Putujemo i kad stojimo slušao se najviše u Dalmaciji, Istri i primorju te Središnjoj Hrvatskoj, dok se Albina s pjesmom Tick Tock najviše slušala u Gradu Zagrebu, Slavoniji i Zagorskoj regiji.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130. Podaci s ovotjedne liste odnose se na tjedan od 3. svibnja do 9. svibnja 2021., od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.